in

Istra se zabijelila, okranski vjetar zatvorio autoceste, snijeg stvara probleme u mnogim dijelovima zemlje…

Kaštelir - Foto Igor Kocijančić

Kao što je prognoza i najavila, snijeg je stigao u naše krajeve. Od jutros mediji objavljuju slike središnje Hrvatske u bijelome, a pahuljice su stigle i u Istru. Odnosno, do zaleđa obalnih gradova. Naše fotografije stižu iz Kaštelira, Močitade, Baderne, Tinjana… Mnogi se vesele jer snijeg nismo dugo vidjeli. Poreč još odolijeva, jer pada kiša, ali čitatelji su nam poslali video kako pada u Rovinju, što možete sve pogledati na našoj Facebook stranici na linkovima:

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid02TmGvRsytnVjYg3pLgcvCKrMSkd1VrK1bWj2qWB189whzdsK22v5PmzcymSrbTgpAl?notif_id=1705672832549199&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Temperature su se spustile i u 15 sati su bile od 0 u Pazinu, 3 u Poreču i Puli, do 6 u Umagu.

snijeg tinjan
Tinjan – Foto E. Krasniqi

U ostatku Hrvatske ima brojnih problema u prometu, orkanski vjetar zatvorio neke autoceste. Snijega ima u Hrvatskom zagorju, Međimurju, dijelovima Zagreba i okolici, Velikoj Gorici… U gorju ga se očekuje do pola metra. Evo što je objavio HAK oko 15 sati:

Zbog orkanskog vjetra za sve skupine vozila ZATVORENE su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je preko Knina (DC1) ili Kistanja (DC59)); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most (DC106).

Zbog olujnog vjetra samo za OSOBNA vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica; Jadranska magistrala (DC8), ovi Vinodolski-Senj i DC27 Gračac-Donji-Karin.

Zbog snijega te zimskih uvjeta vožnje i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila s priključnim vozilima iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

 Više pročitajte na linku https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta

Evo Istrametove prognoze za danas, sutra i u nedjelju:

Petak – Oblačno vrijeme uz povremenu kišu. Sredinom dana s jakom hladnom frontom kiša će na Učki i Ćićariji brzo prijeći u snijeg. Prolazan snijeg moguć je i u središnjoj Istri iznad 250 metara nadmorske visine, dok na višim predjelima postoji mogućnost stvaranja tanjeg pokrivača. U Gorskom kotaru padat će snijeg uz stvaranje zamjetnijeg snježnog pokrivača debljine i do 30 cm. Zapuhat će jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim i orkanskim udarima! Jutarnje temperature zraka od 6 do 10 °C, danju u oštrom padu na 1 do 6 °C.

Subota – Sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Puhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka od -4 do 4 °C, dnevne vrijednosti između 4 i 9 °C.

Nedjelja – Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature zraka od -5 do 3 °C, dnevne vrijednosti između 6 i 10 °C

NOVIGRAD: Dobro napreduje obnova komunalne infrastrukture u starom gradu

Obavijest za roditelje o predupisima u prvi razred u OŠ Poreč i OŠ Finida