in

Istramet: Izvještavaju o snijegom okovanim gradovima, a palo ga je 1 cm

Medijski prostor kao i kod svake promjene vremena u posljednje vrijeme ponovno je zatrpan lažnim medijskim izvještajima. Tzv. mainstream kreira paralelnu stvarnost baziranu na meteorološkim izvješćima koji nemaju nikakav temelj u stvarno izmjerenim podacima.

Ne, nema snijegom okovanih gradova! Snijega ima u vrlo malim količinama, čak i u najvišem gorju gdje bi ga statistički trebalo biti u obilnim količinama.

Prema podacima DHMZ-a, na Zavižanu je jučer ujutro izmjereno 5 cm, što je za tu planinsku lokaciju iznimno škrto s obzirom na to da smo u siječnju.

Pljusak snijega nešto značajniju količinu (3 cm) preksinoć je donio Bjelovaru i Parg Čabru u Gorskom kotaru gdje je situacija vrlo loša po pitanju snijega još od početka klimatološke zime!

U Delnicama tako ima tek 2 cm pokrivača, isto koliko i na Plitvičkim Jezerima u Lici.

Iako je umjeren snijeg preksinoć nakratko zahvatio i Zagreb, jučer ujutro je na meteorološkim postajama na širem području grada izmjeren 1 cm.

Snijega je nakratko bilo i na dijelovima Kvarnera, naročito oko Senja gdje se “čak” i zadržavao, no nije uzrokovao prometni kolaps kako su neki lokalni “renomirani” mediji sugerirali dijeljenjem fotografija starih 5 i više godina s riječkog područja.

Nema ni odveć niskih temperatura zraka

S obzirom na to da smo u srcu zime, ni temperature zraka nisu bile odveć niske. Najhladnije je bilo u najvišem gorju, a u gradovima ne možemo govoriti o “polarnoj” hladnoći.

Najhladnije je jučer bilo u Varaždinu uz -6,4 °C, a od podataka DHMZ-a izdvojimo i Osijek (-5,8 °C) te Zagreb-Maksimir (-2,7 °C).

U Istri je najhladnije od gradova bilo u Pazinu gdje je izmjereno -6,3 °C. 

HEP CROATIA CUP U POREČU: Prvi ispit uspješno odrađen - Hrvatska razbila Crnu Goru

HEP CROATIA CUP U POREČU: Prvi ispit uspješno odrađen – Hrvatska razbila Crnu Goru

U Jehnićima otuđen građevinski materijal iz kuće u izgradnji

U Jehnićima otuđen građevinski materijal iz kuće u izgradnji