in

Istramet: Snijeg pada na Ćićariji i Učki te u Gorskom kotaru

U gorju je sinoć pao prvi ovojesenski snijeg umjerenog intenziteta koji se hvatao za podlogu. Temperature zraka prave su zimske, a u 20 sati i 30 minuta kretale su se između -5 °C na Vojaku i 7 °C u Puli. Od gorskog dijela Istre izdvojimo Černehe podno Žbevnice (-1 °C) te Poklon na Učki (-2 °C).

Snijeg pada i u Gorskom kotaru. Prema izvještaju HAK-a, zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar – DC3. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme. Snijeg pada i na autocesti A7 između naplatnih postaja Rupa i graničnog prijelaza Rupa.

Zimski uvjeti u Gorskom kotaru, u Lici ledena kiša, u Labinu i Puli snažni udari bure

U gorju danas vladaju pravi zimski uvjeti, iako su oborine gledano količinski poprilično podbacile. Prema podacima DHMZ-a, jutros u 7 sati u Pargu kod Čabra izmjereno je 19 cm, a u Delnicama 17 cm snijega. U Gospiću je snježni pokrivač debeo 10 cm, ali meteorološki motritelji u 7 sati javljanju o kiši koja se smrzava u dodiru s tlom!

I u nekim nizinama zabilježen je tanji snježni pokrivač, u Zagrebu (Grič) izmjeren je 1 cm, Požegi 3 cm, a Karlovcu 4 cm. Od nizinskog dijela najviše ga ima u Sisku (5 cm).

Prema prvim informacijama, snijega je na Učki i dijelu Ćićarije palo tek nekoliko centimetara. To nas ne treba čuditi s obzirom da je oborina bilo manje od očekivanja, a tek je na Umaštini u posljednja 24 sata palo više od 10 mm!

Temperature zraka i dalje su niske. U 7 sati i 30 minuta na Vojaku je -3 °C, u središnjoj Istri temperature se kreću oko 3-4 °C, dok je najtoplije na pulskom području uz vrijednosti do 8 °C.

Svakako valja spomenuti i buru. Prema podacima s Istrametovih meteoroloških postaja u Labinu (Fortica) je zabilježen udar od 107 km/h, a u Puli 77 km/h!

Hrvatska od zdravstvenog turizma zarađuje oko 500 milijuna eura, dok potencijala ima za više od milijardu

Hrvatska od zdravstvenog turizma zarađuje oko 500 milijuna eura, dok potencijala ima za više od milijardu

Poreč: Ukrao alkoholna pića, pa ga zaustavila policija zbog vožnje u pijanom stanju

Poreč: Ukrao alkoholna pića, pa ga zaustavila policija zbog vožnje u pijanom stanju