in

ISTRAMET: Stiže jaka fronta, pa novi toplinski val

Prava ljetna fronta uz lokalne grmljavinske pljuskove i neverine stiže nam krajem nedjelje i noći u ponedjeljak, a iako službenog upozorenja nema, moguće su potencijalno opasne vremenske prilike. Pritom lokalno može biti jakog vjetra promjenjivog smjera, pljuskova, grmljavine, tuče…

U ovakvim situacijama moguć je i razvoj dojmljivog shelf clouda ili oblaka polica, koji uvijek ostavlja promatrače bez daha, no donosi i jak nalet vjetra uz vrlo raznolik raspored oborina.

Vrijeme će se brzo smiriti već u prvom dijelu ponedjeljka. Temperature zraka bit će prave ljetne uz obilje sunčanog vremena, a u nastavku tjedna slijedi njihov daljnji porast.

Istra je relativno dobro prošla kod dva posljednja toplinska vala, unutrašnjost Hrvatske bila je osjetno toplija, a susjedne zemlje da i ne spominjemo. Ipak, u drugom dijelu tjedna dobro ćemo osjetiti toplinski val pošto će se vrijednosti vjerojatno penjati i iznad 37 °C.

Glavnina toplinskog vala prema svemu sudeći potrajat će 3-4 dana, nakon čega slijedi “normalizacija” temperatura, no i dalje će biti iznadprosječno toplo, objavio je Istramet.

korona covid pexels ilustracija

Nedjelja u Istri uz jedan novi slučaj

U NOVIGRADU Noć uličnih čarobnjaka u nedjelju