in

Istramet: Vruće i sparno uz lokalne grmljavinske pljuskove

Ilustracija

Vruće ljetno vrijeme nastavlja se i dalje, no nesnosna sparina koja je obilježila subotu ipak će krajem nedjelje malo popustiti. Bit će i sve nestabilnije uz grmljavinske pljuskovi koji će se uglavnom držati gorja i kopnenog područja.
Već u nedjelju lokalno može biti grmljavinskih pljuskova, naročito na Ćićariji i oko Učke te u zaleđu Rijeke. Oni su vrlo izgledni poslijepodne u Gorskom kotaru gdje može biti i jačeg nevremena.

Povodom destabilizacije atmosfere, DHMZ je putem Meteoalarma za Istru i Kvarner izdao žuto upozorenje. Ono se odnosi na mogućnost grmljavinskog nevremena, naročito u središnjoj Istri, a vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 60 %.

Glavnina nestabilnosti ipak se očekuje u nizinama unutrašnjosti Hrvatske gdje je na snazi visoko narančasto upozorenje. Ono se odnosi na mogućnost pojave grmljavinskog nevremena s tučom, dok je vjerojatnost grmljavine veća od 70 %.

Evo i Istrametove prognoze za danas:

NEDJELJA – Djelomice sunčano i vruće vrijeme, no atmosfera će u gorju biti nestabilnija u odnosu na subotu. Sredinom dana i poslijepodne uz jači razvoj oblaka u dijelu središnje Istre te zaleđu Rijeke moguća je pojava grmljavinskih pljuskova. Pljuskovi će intenzivniji biti u Gorskom kotaru. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, navečer prolazno umjerena, na Kvarneru mjestimice jaka bura. Jutarnje temperature zraka od 15 do 21 °C, dnevne vrijednosti između 29 i 33 °C.

Ljetno radno vrijeme PU istarske od 17. lipnja

U ponedjeljak u Puli Dan ljubaznosti u prometu