in

Iz Kine stigao zrakoplov sa 60 tona zaštitne opreme

Danas je izravnim letom iz Šangaja u Zagreb stigao zrakoplov sa 60 tona zaštitne opreme za službe koje sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije novog koronavirusa.

Teretnim zrakoplovom kineske tvrtke SF Airlines dopremljene su veće količine zaštitnih maski, odijela, naočala, rukavica te beskontaktni toplomjeri za trijažu i dijagnostiku pacijenata.

Pomoćnik ministra dr. sc. Damir Trut je ispred Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske preuzeo pošiljku koju će Stožer civilne zaštite RH dalje distribuirati službama koje sudjeluju u borbi protiv novog koronavirusa.

Pošiljku su uz pomoćnika ministra, dočekali i ministar zdravstva Vili Beroš, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić i veleposlanica Kine u Hrvatskoj Erwen Xu.

Ovo je do sada najveća pošiljka zaštitne opreme iz Kine nakon izbijanja epidemije, a sličnih pošiljki će, na svojevrsnom zračnom mostu između Kine i Hrvatske, u idućim tjednima biti još nekoliko. Tim pošiljkama osigurava se kontinuirana opskrba našeg zdravstvenog sustava i svih drugih službi tijekom epidemije.

Ovim letom dopremljena je i vrijedna donacija zaštitne opreme koju Hrvatskoj daje kineska vlada, kao i donacija hrvatske zajednice u Kini Hrvatskom crvenom križu, objavljeno je na službenoj stranici Koronavirus.hr.

NACIONALNI STOŽER OBJAVIO NOVE PODATKE: Broj zaraženih stigao do 1.600, cijeli karlovački stožer u samoizolaciji

Ginekologija seli u novu zgradu pulske bolnice