in

Iz Novigrada put Siska krenuo konvoj humanitarne pomoći za stradale u potresu

Među mnogima koji su spontano reagirali i odmah se organizirali kako bi pomogli područjima stradalima u razornom potresu, našli su se i Novigrađani.

Sve je krenulo spontano – Novigrađanin Bojan Bosnić napisao je na svom Facebook profilu da ide po svoju majku u Sisak, pa je pozvao Novigrađane da ako žele poslati potrepštine, hranu ili štogod drugo stradalima u ugroženim područjima Sisačko-Moslavačke županije, da mu se jave i da će on to dostaviti. Nedugo nakon objave, velik broj Novigrađanki i Novigrađana se odazvao te su se građani odmah organizirali i prebacili prikupljanje pomoći na parking ispred dvorane.

Prikupljene su velike količine raznih potrepština – 80-ak madraca, hrana, odjeća i stvari za osobnu higijenu. Sve je to danas krenulo put Siska uz 20-ak volontera. U tom humanitarnom konvoju iz Novigrada je krenuo šleper tvrtke Stankić, kamion tvrtke Poletto te kombiji Ivice Martića, Daniele Varga, Antonija Ereiza, tvrtke Smoljkić i kantine Melon.

Pohvale svim Novigrađanima koji su dali svoj doprinos u ovoj spontanoj inicijativi, uz poziv da se za sve daljnje aktivnosti kojima žele pomoći obrate Crvenom križu, kao organizaciji koja koordinira aktivnosti na nacionalnoj i lokalnim razinama.

Uhvaćena kradljivica odjevnih predmeta i parfema

Za stradale u potresu dosad prikupljeno 25 milijuna kuna, timovi aktivni na terenu