in

Izabrana najuzornija hrvatska seoska žena – Istru uspješno predstavila Kaštelirka Tina Kovač De Faveri

Tina Kovač de Faveri na štandu Istarske županije - Foto Turistička zajednica općine Kaštelir-Labinci

U Sv. Petru u Šumi održan je jučer 23. izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Lani se tom tiulom okitila Antonia Mrzlić Budak, zbog koje su Supetarci ove godini bili domaćini ovog natjecanja kojeg podupire Ministarstvo poljoprivrede. Natjecalo se 17 žena koje su predstavljale svoj kraj, običaje i tradiciju, a pobijedila je Marina Šunić iz Zadarske županije. Istarsku županiju uspješno je predstavila svestrana Tina Kovač De Faveri iz Kaštelira, poljoprivrednica, glazbenica i poduzetnica, koja je žiri oduševila jednostavnošću i svojom nesvakidašnjom životnom pričom.

Sve su predstavnice prikazale tradiciju svog zavičaja i običaje karakteristične za lokalitet s kojeg dolaze, a posjetitelja je bilo mnogo, i to iz cijele Hrvatske. 

Tina Kovač de Faveri na štandu Istarske županije - Foto Turistička zajednica općine Kaštelir-Labinci
Tina Kovač de Faveri na izboru za najuzorniju seosku ženu – Foto Turistička zajednica općine Kaštelir-Labinci

Tini je Udruga Uzorne hrvatske seoske žene dodijelila priznanje za domišljatost u plasmanu tržišnog proizvoda i za izražavanje i komunikaciju na lokalnom izričaju.

Podsjetimo – Tina je udana i majka dvoje djece. Profesorica je klavira i magistra muzike koja je dugo godina živjela u Milanu sa svojom obitelji. Potom su odlučili velegrad zamijeniti velegrad s idilom Istre. Nositeljica je OPG-a koja se bavi proizvodnjom domaćeg craft piva s visokim udjelom ječma iz vlastite proizvodnje.

U Kašteliru su otvorili pivovaru Castellana koja je ponudi njenog lokala gdje se još nude predjela, sendviči i kolači. Bave se turizmom i iznajmljivanjem kuća za odmor. Obožavateljica je kućnih ljubimaca koje je prigrlila nakon odbacivanja njihovih bivših vlasnika.

Foto Boris Miletić Facebook
Foto Boris Miletić Facebook

Foto Ženski kuglački klub Istra Poreč

POREČKE KUGLAČICE osvojile još jedno europsko zlato i izborile Ligu prvaka!

funtana nogomet

FUNTANA: Majstorije Terlevića i Vlizla za prvi poraz Umaga