in

Izborna skupština SUH-a Vrsar: Novi predsjednik Boris Šverko

Foto SUH Vrsar

Podružnica udruge Sindikata umirovljenika Hrvatske Vrsar održala je 4. srpnja izbornu skupštinu. Za predsjednika je izabran Boris Šverko, a za članove Predsjedništva Ada Bikić, Branka Korotaj, Nada Poropat, Stojan Malić, Jelka Baić, Mirna Antolović, Ivan Vivoda, Ivan Liović, Mirna Grgeta, Đorđo Laković, Mario Laković i Vanda Matošević. U Nazornom odbor izabrani su Mario Gasparini, Mira Cvitković i Đordana Terlević.

Održavanje izborne skupštine iskorišteno je i za podnošenje izvještaja o radu u 2023. godini i ostvarenju financijskog plana. Tijekom 2023. godine nakon popuštanja pandemijskih mjera organizirano je druženje umirovljenika u više navrata povodom Valentinova, 8. marta, Dana umirovljenika, Nove godine. Članovi Podružnice sudjelovali su na 13. sportskim igrama članova SUH-a Istarske županije u Labinu, organizirani su posjeti bolesnim i nemoćnim članovima, posjet djece koja izrađuju rođendanske čestitke za umirovljenike u vrtićima Vrsar, Funtana i Svetim Lovrečom, sudjelovali su na eko akciji u Svetom Lovreču, te drugo.

Lanjski prihodi iznosili su 9.167 eura, a rashodi 8.193 eura. Sredstva su pored članarine ostvarena prijavama na javne natječaje općina Vrsar, Funtana i Sveti Lovreč, te komunalnog poduzeća Montraker iz Vrsara.

Uručena priznanja za rad

Održavanje izborne skupštine bila je prilika da se starom predsjedniku, članovima Predsjedništva i Nadzornog odbora dodjele priznanja za njihov rad. Tako su priznanja za aktivno sudjelovanje u radu i promicanje Podružnice dodijeljena Ivanu Radetiću, Gabrijeli Hrastovčak, Mariji Šimić, Đemi Deak, Marti-Eliji Buršić, Barici Pisak, Kati Topalović, Mariju Matoševiću, Sonji Šimičić i Slavku Lijiću.

Novi predsjednik zahvalio je starim članovima predsjedništva na njihovom dugogodišnjem radu.  Zahvalio je i članovima današnje skupštine na njegovom izboru, te najavio izradu Plana rada za mandatno razdoblje 2024.-2028. godine kojem će osnovni zadatak biti ponuda novih aktivnosti koje bi u rad podružnice uključile nove/mlade umirovljenike pored sadašnjih članova.

SUH Vrsar

Prometna nesreća u Gedićima - 5-7-2024 - Snimio čitatelj Istra Terre Magice

Nesreća na cesti Poreč – Kaštelir u Gedićima: Policija objavila tko je izazvao sudar

Foto TZ Žminj

U Žminju počeo Istarski festival pašte – Pogledajte bogat program za danas, 6.7.