in

Izvrsne porečke gimnastičarke na Aura cupu – Gresa Ramadani predstavljala Hrvatsku, medalja i za Olju Trbović

Foto Klub ritmičko sportske gimnastike Poreč

U petak i subotu, u zagrebačkom KC Dražen Petrović, održano je 7. izdanje FIG Aura Cupa, najvećeg turnira ritmičke gimnastike u Hrvatskoj pod okriljem Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS) i Svjetske gimnastičke federacije (FIG), koje je službeno otvorio predsjednik HGS-a Marijo Možnik. Nastupilo je više od 250 ritmičkih gimnastičarki s pet kontinenata, među kojima su i ritmičarke iz samog svjetskog vrha, sudionice Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava.

U petak su se održale kvalifikacije, gdje je Hrvatsku u kategoriji juniorki predstavljala Porečanka Gresa Ramadani pod vodstvom trenerice Laure Božić. Gresa se natjecala s četiri rekvizita i s dva se plasirala u finale, da bi u finalu osvojila 2. mjesto u vježbi s trakom i 4. mjesto u vježbi s obručem. Bio je to Gresin odličan nastup i njena prva medalja na FIG turnirima u karijeri.

U nedjelju je održan Aura Cup gdje su u B programu nastupile kadetkinje porečkog KRSG-a Olja Trbović i Umma Ramadani. Olja je osvojila 1. mjesto u vježbi s obručem, a Umma Ramadani je osvojila 4. mjesto, javlja predsjednica Kluba ritmičko sportske gimnastike Poreč Ankica Jengić.

Foto Karate klub Finida Poreč

POREČ: Šest zlata i tri bronce za Karate kluba Finida

Foto Policijska uprava istarska

Hrvatska i njemačka policija u Istri skupa imaju obuku o poštivanju ljudskih prava u zaštiti državne granice