in

Još jedna prevara u Istri s krađom osobnih podataka: Muškarcu s računa skinuto više stotina eura, naivno “nasjeo”

Foto Pixabay - ilustracija

Muškarcu je sa računa skinuto više stotina eura  

Pulska policija zaprimila je prijavu računalne prijevare čija je žrtva bio 48-godišnjak.
Naime, muškarac je 6. travnja na mobitel zaprimio SMS poruku u kojoj je pisalo da nešto nije u redu s njegovom debitnom karticom te da provjeri svoje podatke u roku 12 sati putem poveznice koja je stajala u nastavku poruke. Biranjem poveznice, otvorila mu se navodna stranica banke na kojoj je upisao svoj telefonski broj, broj kartice, rok trajanja kartice i CVV broj s kartice, da bi idućeg dana shvatio da mu je sa računa skinuto više stotina eura. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti prijevare.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

cyber kriminal web heroj policija mup

Više o vrstama kibernetičkih prijevara, kako ih prepoznati te se uspješno zaštititi i unaprijediti svoju računalnu sigurnost, saznajte na stranici Web heroj.

policija

Sinoć u Istri: Pijan vozio teretno vozilo. Dobio dvije kazne

Foto Policijska uprava zadarska

U Vranićima kod Poreča sinoć u sudaru ozlijeđene četiri osobe