in

Kako će danas izgledati štrajk u školama?

Foto: PixaBay.com

U srijedu neće biti općeg štrajka javnih službi. Mirenje je uspjelo, iduće će godine plaće učiteljima, liječnicima, medicinskim tehničarima biti dva puta povećane. Prvi put u siječnju, 3 posto, i još 2 posto u rujnu. No, sindikat Preporod ipak ide u štrajk.

“Roditelji trebaju poslati djecu u školu, naš štrajk će se odvijati na sljedeći način: svi koji rade u tom vremenu, prekinut će rad u 5 do 12, upisati da nisu odraditi 10 ili 15 minuta svoga sata i otići u zbornicu. U zbornici će biti održan sindikalni sastanak, na početku kojeg će se čitati deklaracija o materijalnom poloćaju zaposlenih u školama. Kada dođe 13:55, ako oni moraju ići na sat, onda će otići na njega, s time da će upisati da nisu održali 15 ili 20 minuta svog sata”, rekao je Dnevniku Nove TV predsjednik školskog sindikata Preporod, Željko Stipić.

Što će za to vrijeme raditi djeca?

“Ravnatelj je odgovorna osoba, on će od onih koji neće štrajkati, i na neki drugi način, spajanjem razdrednih odjela osigurati da sva ta djeca budu zbrinuta za vrijeme trajanja štrajka”, objašnjava Stipić.

“Učitelji vide da je državni proračun veći no ikada, ali da čak i u takvom proračunu, koji je veći od 140 milijardi kuna, u godini kada kreće Škola za život za njihove plaće nema novca”, kaže Stipić o razlozima neodustajanja od štrajka.

Poreč: Slatki štand za Šapice u subotu 1. prosinca

Poreč: Slatki štand za Šapice u subotu 1. prosinca

visnjan sajam pjenusca

Drugi višnjanski festival pjenušaca počinje u petak