in

KAŠTELIR: U 2022. rekordan proračun od 16,7 milijuna kuna

Kaštelirski vijećnici - Foto Tanja Kocijančić

Vijećnici Općine Kaštelir-Labinci na posljednjoj su sjednici prošle godine jednoglasno izglasali proračun u visini od 16,7 milijuna kuna za 2022. godinu.

Kaštelirski vijećnici - Foto Tanja Kocijančić
Kaštelirski vijećnici – Foto Tanja Kocijančić

Za program javnih potreba u području društvenih djelatnosti, kulturi, socijali, sportu, vatrogastvu i civilne zaštite za 2022. Godinu predviđeno je 2.261.500 kuna, potom za program građenja komunalne infrastrukture 1.143.000 kuna, a za program održavanja komunalne infrastrukture 1.415.000 kuna.

Najvažnije investicije u 2022. su izgradnja vrtića u Labincima vrijedna sedam milijuna kuna, te pomoćnog igrališta uz postojeći nogometni na Huzalici, za što je planirano 1,4 milijuna kuna. Za oba projekta očekuju se financijska sredstva iz EU fondova.

Prihvaćena su i dva amandmana na proračun. Jednog je dao nezavisni vijećnik Marko Knezoci koji je predložio 10.000 kuna za kupnju medicinskog kreveta za potrebite. Načelnik Đulijano Petrović složio se da uvrste taj iznos, te predložio vijećnicima da predlože još nešto ako znaju da je potrebitim osobama u općini nešto potrebno. Također, načelnik je dodao i 10.000 kuna za plaćanje članarine Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu (LAGUR) „Istarski švoj”. Naime, općina će tim članstvom dobiti mogućnost javljanja na razne natječaje i dobiti sredstva iz EU fondova, a dodatni poticaj jest što Ribarska zadruga Istra ima sjedište upravo na području ove općine – u Poslovnoj zoni Labinci.

Kaštelirski vijećnici - Foto Tanja Kocijančić
Kaštelirski vijećnici – Foto Tanja Kocijančić

Općina će, odlukom vijećnika, potpisati ugovor s Hrvatskom poštom, čime će se iz proračuna plaćati naknade za plaćanje računa za komunalnu i grobnu naknadu. Naime, građani bi morali na svaku tu uplatnicu dodatno platiti 5 kuna pošti. Općina će za to izdvajati godišnje oko 3.000 kuna, a tako će građani koji račune plaćaju u pošti biti oslobođeni tih troškova.

Foto TZ Vrsar

VRSAR: Općina daje u zakup ured na autobusnoj stanici

policija policijski automobil

BUJE: Maloljetnici šipkama i ciglama oštetili više vozila