in

KAŠTELIR: Za izgradnju novog dječjeg parka u Rogovićima stiglo 142 tisuće kuna

Sjedište Općine Kaštelir-Labinci i pošte/Foto Tanja Kocijančić

Upravni odbor Lokalne akcijske grupe “Sjevema Istra” odabrao je projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta u naselju Rogovići za sufinanciranje u izmosu od 142.026,75 kuna, doznajemo od načelnika Enija Jugovca. Čim se potpišu svi dokumenti krenut će se s izborom izvođačem radova, a zatim i s radovima.

Općina Kaštelir-Labinci podnijela je projektnu prijavu 7. travnja na LAG-ov natječaj za provedbu tipa operacije 74 – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje i proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kultume aktivnosti te povezanu infrastrukturu objavljen dana 21 veljače 2020.

Općina je navela da je ukupna vrijednost investicije 193.096,25 kuna. Za LAG ukupni su prihvatljivi troškovi bili 189.470,88 kuna a zatražena je potpora u visini od 142.026.75 kuna. Nakon završene administrativne kontrole utvrdeno je da korisnik udovoljava svim uvjetima propisanim LAG-natječajem za provedbu tipa operacije 7.4 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Sredstva ove potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90%, a RH s 10%.

korona covid

Istra ima 74 novozaraženih, jedna preminula osoba

Nacionalni stožer nam sprema nove mjere: Stroža ograničenja okupljanja, rad od kuće…