in

Kaštelir zabranio građevinske radove na tri mjeseca – kazne do 15 tisuća kuna

Foto: Tanja Kocijančić

Općina Kaštelir-Labinci usvojila je odluku o privremenoj zabrani izvođenja radova koja će biti na snazi od 15. lipnja do 8. rujna ove godine.

Zbog turističke sezone privremeno se zabranjuje izvođenje zemljanih radova iskopa pomoću strojeva ili uporabom pneumatskih čekića i kompresora i prijevoza iskopanoga materijala, zatim uklanjanje dijela ili cijele građevine, zidanje, odnosno izrada konstruktivnih dijelova građevine, uključivo i krovne konstrukcije, potom prijevoz betona mikserima i uporaba betonskih pumpi, građevinskoobrtničko-instalacijski radovi koji se obavljaju pomoću građevinskih strojeva (malih miješalica i pneumatskih čekića) i alata na električni pogon (električne bušilice, brusilice i slično).

Nadzor nad provođenjem ove odluke provodi općinski komunalni redar koji ima ovlasti propisane zakonom. Dakle, rješenjem može obustaviti izvođenje radova koji se obavljaju suprotno ovoj odluci, može izdati obvezni prekršajni nalog i naplatiti novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja.

Novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna za povredu odredbi ove odluke kaznit će se pravna osoba u svojstvu izvođača, odnosno s 5.000 kuna fizička osoba u svojstvu izvođača.

S 15.000 kuna kaznit će se investitor koji nastavi s radovima i nakon rješenja o privremenoj obustavi izvođenja radova.

Cesta kroz Višnjan zatvorena za sav promet

Porečki Maximvsi uspješni na juniorskom državnom prvenstvu