in

Katarina Nemet traži rješavanje problema iznajmljivanja „na crno“

Foto IDS

U organizaciji zastupnice IDS-a Katarine Nemet danas su Hrvatski Sabor posjetile članice Udruge privatnih iznajmljivača sjeverozapadne Istre. U sklopu dolaska, članice Udruge na čelu s predsjednicom Dragicom Lukin upoznale su zastupnike i zastupnice s radom Udruge, djelovanjem i ciljevima te ukazale na probleme s kojim se privatni iznajmljivači susreću u svakodnevnom poslovanju.

Posebno se zalažu za distinkciju između klasičnog turizma u kojem domaćin boravi sa svojim gostima te rentijerskog turizma,  odnosno onog u kojem iznajmljivač posjeduje nekretninu koja mu isključivo i jedino služi za najam. Ukazali su i na problem takozvanog „iznajmljivanja na crno“, odnosno iznajmljivanje bez prijavljivanja gosta. – Mi želimo red, disciplinu i održivi turizam, napomenula Lukin.

Zastupnica Katarina Nemet pozdravila je rad Udruge te naglasila da joj je dobro poznat problem neprijavljivanja gostiju, o kojem je zajedno s kolegama zastupnicima IDS-a više puta govorila u Saboru te istaknula da postojeći zakonski okvir koji regulira ovu problematiku nije učinkovit te je stoga je nužno spuštanje ingerencije na lokalnu i regionalnu razinu, prvenstveno misleći na rad turističkih inspektora, priopćeno je iz Ureda IDS-a.

Foto Umjetnička škola Poreč - Šain, Palman i Stell

Eva Palman iz Umjetničke škole Poreč osvojila nagradu na “Mladom Padovcu”

Bez vode 16. veljače dio Vrsara