in

Komemoracija za 32. godišnjicu pogibije pripadnika HRZ-a na vrsarskom aerodromu

Komemoracija na aerodromu u Vrsaru

Jučer je komemoracijom kod spomen-obilježja na sportskom aerodromu Crljenka u Vrsaru obilježena 32. godišnjica pogibije Dragana Garvana i Dragutina Barića, pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su u svojstvu tehničara početkom rata poljoprivredne zrakoplove osposobljavali za borbeno djelovanje i obranu Hrvatske.

Garvan i Barić poginuli su u zračnom napadu kojeg je prije 32. godina, poletjevši s bihaćkog vojnog aerodroma i spuštajući se kroz Limsku dragu, izvelo sedam modernih borbenih zrakoplova MIG- 21 Jugoslavenske narodne armije.

Počast poginulima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća dali su Garvanova supruga Katica, načelnik Općine Vrsar-Orsera, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i suradnici i prijatelji poginulih branitelja. U svom kratkom obraćanju predsjednik porečkog ogranka UDVDR-a Mirko Buić i tadašnji zapovjednik Zrakoplovne grupe Vrsar Rajko Tomašić prisjetili su nazočne o tragičnom događaju, a Općinski načelnik Ivan Gerometta osvrnuo se na vrijednosti za koje su poginuli dali svoje živote i našoj obavezi da ih ne zaboravimo, prenio nam je u ime udruge Boris Šverko.

Foto sportska udruga Olimpik Umg - Humanitarna utrka

UMAG: Humanitarna utrka “HoHoHo Run” u utorak spaja sport i prikupljanje donacija za hitnu pomoć

Trg slobode u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Dežurstvo ljekarni nedjeljom i praznikom u Poreču