in

Komunalne investicije u Vežnaverima, St. Portun, Špadićima i naselju Poreč-jug

Foto: Grad Poreč

Privodi se kraju uređenje autobusnog stajališta u porečkom naselju Vežnaveri. Kako je najavljeno, zahvatom je uređen prostor za autobusno stajalište – izgrađen je plato i postavljena čekaonica, a izgrađene su i pristupne površine za pješake (nogostupi), te plato za otpad (eko otok), priopćio je danas Grad Poreč.

Ostatak područja predviđen je za uređenje zelene površine, budući da se ova pozicija nalazi u samom centru naselja. Osim toga, sanirana je i pristupna prometnica u dužini od 150 metara, odnosno na površini oko 600 metara kvadratnih, te asfaltirana prometnica koja vodi prema kućnim brojevima 20A i 20B u dužini od 110 metara. Stajalište se nalazi uz cestu Kosinožići – Žikovići, a ova je površina donedavno bila neuređeni prostor pristupnih asfaltiranih prometnica i makadama. Budući da je autobusno stajalište najviše potrebno za učenike putnike, ali i za funkcioniranje cijelog naselja, Grad Poreč je krenuo u realizaciju ovog projekta. Radove je izveo obrt Rimanić, a vrijednost iznosi 119.890 kuna + PDV. 

Na novoizgrađenom parkiralištu u Stanciji Portun ucrtana je i horizontalna signalizacija čime je parkiralište kompletno uređeno. Podsjetimo, u ovom je naselju na samom ulazu uređena površina od 130 četvornih metara za osam parkirnih mjesta i pristup autobusnoj stanici.

K tome, ovi su dana počele pripreme za asfaltiranje parkirnih mjesta u Dalmatinskoj ulici u Gornjim Špadićima na površini od 350 metara kvadratnih, a Grad Poreč će s izgradnjom manjih parkirališta po naseljima nastaviti i dalje. Asfaltiranje parkirališta izvodi poduzeće Cesta Pula.

Ovih se dana odvijaju i građevinski radovi na izgradnji prespoja dijela oborinske odvodnje, te spajanja i objedinjavanja oborinske odvodnje za ulice Bruna Valentija i Vitomira Širole Paje u naselju Poreč-jug. Sve to kako bi se riješila problematika oborinskih voda iza stambenih zgrada na Trgu kneza Branimira (s južne strane stambene zgrade br. 5). Na taj će se način rasteretiti dio oborinske odvodnje koja gravitira s područja ulaza u naselje, te kontrolirano kanalizirati u susjedni kolektor, čime će se mogućnost izlijevanja vode na problematičnoj lokaciji svesti na minimum, kako se ne bi dešavale poplave prilikom ekstremnih oborina, zaključuje se u priopćenju službe za odnose s javnošću Grada Poreča.

Danas i sutra Dani meda u Pazinu

Mladić provalio u Dom zdravlja Umag