in

KONAČNO: VIŽINADA kreće s gradnjom rotora zbog kojeg se promet zatvara na 4 mjeseca

Vižinada - Foto Tanja Kocijančić

-Nakon punih 8 godina kada se započelo s izradom projektne dokumentacije za rekonstrukciju raskrižja županijskih cesta u Vižinadi konačno možemo najaviti početak radova. Projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna realizira se u suradnji sa Županijskom upravom za ceste koja je i investitor spomenutih radova, a sufinanciraju ga Ministarstvo unutarnjih poslova s 300.000 kuna i Općina Vižinada s 450.000 kuna, saznajemo od načelnika Općine Vižinada Marka Ferenca.

Skica radova – gradnja rotora u Vižinadi

Kako je pojasnio, projektom je obuhvaćena rekonstrukcija ceste, izrada mini rotora i uređenje nogostupa i pripadajućih pješačkih prijelaza radi veće sigurnosti i vozača i pješaka. Izvođač radova je Cesta d.o.o., te će se zbog izvođenja radova zatvoriti za sav promet raskrižje u Vižinadi na križanju županijskih cesta ŽC5209 i ŽC5041.

Takva privremena regulacija prometa biti će na snazi od 16.11.2021. do 7.3.2022., a obilazni pravac iz Ponte Portona za Poreč i Pulu bit će preko Motovuna i Tičana u oba smjera.

-Molim sve sudionike u prometu, kao i mještane, za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa, istaknuo je Ferenac.

vižinada obavijest rotor zatvaranje cesta

NOVAC policija mup novac pljačka lopov

Rovinjska policija uhvatila razbojnika koji je opljačkao kockarnicu

policija požar očevid

Policija objavila detalje eksplozije u Mugebi – Oštećena zgrada i tri automobila