in

Korisnici Centra za inkluziju Poreč marljivo vježbaju s Jadrankom Vrusom

Sport i rekreativne aktivnosti pomažu i potrebni su svima, pa tako korisnici Centra za inkluziju Poreč imaju prilagođene treninge koje tijekom jeseni, zime i proljeća provodi njihov višegodišnji trener-volonter Jadranko Vrus.

-Uz njegovo stručno vodstvo korisnici se upoznaju s elementima košarke, rukometa, odbojke i nogometa. Trening se provodi dva puta tjedno u trajanju jednog školskog sata a čija svrha je održavanje i poboljšavanje psiho-fizičkog stanja osoba s intelektualnim poteškoćama, saznajemo od voditeljice Centra Karoline Štauber.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama u Poreču s radom je započeo  u studenom 2007. godine, a pruža usluge poludnevnog boravka za desetak osoba s intelektualnim teškoćama s područja Grada Poreča i Općine Tar-Vabriga koji imaju od 30 do 65 godina. Aktivnosti se provode svakodnevno u trajanju od šest sati te ovisno od događanjima u zajednici i u dane vikenda. Sportsko-rekreativna aktivnost, radno-kreativna, inkluzivno-edukacijska i socijalizacijska aktivnost samo su neki od sadržaja koji se provode u Centru, a osmišljeni su zajedno sa članovima.

Centar za inkluziju, smješten u naselju Špadići, radi i na zapošljavanju svojih članova, osoba s teškoćama, a planiraju za njih i organizirano stanovanje. 

Ovu porečku ustanovu financiraju Grad Poreč i Općina Tar-Vabriga.

Hrvatski NAUTIČKI TURIZAM raste, ali postoji jedan problem…

Vrsarski penzioneri od općine će dobiti uskrsne poklon pakete