in

KORONAVIRUS – Porečke odbojkašice moraju na testiranje i u samoizolaciju

Nakon što smo sinoć objavili da porečke odbojkašice čekaju preporuke istarskog Stožera civilne zaštite, danas su iz Odbojkaškog kluba Poreč javili da danas, u srijedu 23. rujna, u 11.30 sati moraju na testiranje na Covid-19, te da im je – očekivano – određena mjera samoizolacije do 3. listopada.

Dakle, u samoizolaciju moraju 12 igračica, glavni trener Dragan Salapura i pomoćni trener Andrej Štorc.

Naime, djevojke su u subotu odigrale utakmicu u Zagrebu protiv OK Mladost, a zatim je tijekom ponedjejka i utorka objavljeno da su koronavirusom zaraženi pojedini igrači muškog kluba te 6 igračica ženskog kluba Mladost.

Porečanke su svoju prvu utakmicu Superlige na početku nove sezone igrale upravo s njima i izgubile.

Stoga je OK Poreč, kako smo objavili, odlučio do daljnjeg obustaviti sve aktivnosti, treninge i utakmice, a sve zbog novonastale situacije.

-Klub je zbog toga u stalnom kontaktu sa Stožerom, kao i s Hrvatskim odbojkaškim savezom, Savezom sportova Istarske županije i Sportskom zajednicom Grada Poreča. U očekivanju smo daljnjih preporuka, prenio nam je predsjednik kluba Robert Momić.

Prenosimo i priopćenje koje je naknadno službeno stiglo iz kluba:

“OK Poreč je uvjerenja da će sve proći u najboljem redu, našim curama izražavamo solidarnost i našu blizinu te s nestrpljenjem čekamo njihovo ponovno uključenje u redovne aktivnosti. OK Poreč do daljnjega neće provoditi svoje sportske aktivnosti. Još jednom preporučamo oprez i povećano praćenje zdravstvenoga stanja naših članica, a u slučaju pojave sumnjivih simptoma preporučamo da se odmah javite vašem liječniku.”

U Novoj Vasi kod Brtonigle radionice za djecu „Igre boja – Idemo se igrati u šumu!“

POREČ: Nordijsko hodanje za Europski tjedan sporta