in

KORONA U UMAGU: Nastava online u Osnovnoj školi Marije i Line zbog zaraženih djelatnika

U Umagu i okolici ima oboljelih od COVID-19 i širi se gradom. Brojevi su ovom trenutku irelevantni, važni smo mi koji svojim odgovornim ponašanjem te pridržavanjem epidemioloških mjera utječemo na brojeve zaraženih i možemo zaustaviti njihov rast. Izbjegavajte aktivnosti i okupljanja koja vas dovode u potencijalnu opasnost, jer ovaj virus je nepredvidiv. Čuvajte sebe da bi zaštitili druge, objavio je umaški portal Naši ljudi – Tiramola.


Prenosimo obavijest s mrežnih stranica OŠ Marije i Line gdje je virus sebi pronašao put te zarazio nekolicinu djelatnika.


Nastava na daljinu od 11. do 20. studenoga 2020.

“Poštovani roditelji i učenici,
s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, povećan broj djelatnika (tehnička služba) koji su pozitivni na COVID-19, te tehničkog osoblja i učitelja koji su u samoizolaciji, obavještavam Vas da škola prelazi na online nastavu od 11. studenoga pa sve do petka, 20. studenoga 2020.
Na ovaj način nastave prelazimo kako bi smanjili eventualan prodor virusa među učenike naše škole, a time spriječili i daljnje širenje među građanima Umaga.
Online nastavu pratit će svi učenici razredne i predmetne nastave koji idu u centralnu školu (od 2. do 8. razreda) te četvrti razred PŠ Murine do završetka samoizolacije učiteljice. PŠ Babići prati nastavu online do dobivanja rezultata testiranja.
Učenici prvih razreda, jer se nalaze u izdvojenom objektu kao i područne škole, prate nastavu u svojim razredima u školi.
Za učenike prvih razreda bit će organiziran produženi boravak i ručak.
Učenici razredne nastavu prate na način dogovoren s razrednicima.
Nastava za učenike predmetne nastave ide u realnom vremenu prema postojećem rasporedu. Učenici imaju obvezu prijaviti se na sat kod svakog učitelja i aktivno sudjelovati u radu. Ukoliko postoje neke poteškoće (ne radi internet), roditelj je u obvezi obavijestiti razrednika zašto se dijete nije prijavilo.
Ako netko nema kod kuće računalo, tablet ili pametni telefon, i ne može pratiti nastavu online, može se obratiti u školu za pomoć.
Molim sve Vas da se strpite ovih desetak dana, budete odgovorni i sva druženja svedete na najmanju moguću mjeru.
Hvala na dosadašnjoj podršci i razumijevanju! Vidimo se u ponedjeljak, 23. studenoga 2020. u školi”, piše u obavijesti koju je potpisala ravnateljica Sanja Zakinja.

VIŽINADA: Radionica za napredne mlade informatičare

Hrvatska i Istra u najvećoj bavarskoj novini Münchner Merkur