in

Kozlevac: “Ako ste putovali, ne šaljite djecu u vrtić i školu”

“Ako će netko otputovati u druge krajeve s djecom bilo bi dobro da po povratku ostanu nekoliko dana kod kuće i da se jave školi. Naime, želimo spriječiti daljnji ulazak virusa u zajednicu, ne samo u obrazovni sustav, jer to izaziva lančanu reakciju”, poručio je danas Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije u sklopu jutarnjeg priopćenja Stožera.

Naime, i danas je Istarska županija zabilježila poveći broj novozaraženih, konkretno 34 od ispitanih 440 uzoraka. Već se danima broj novih dnevnih slučajeva kreće od 30-ak pa do preko 40, a većina slučajeva dolazi iz drugih krajeva Hrvatske, ali i susjednih država. Konkretno, današnji uvezeni slučajevi stigli su iz Rijeke, Zagreba i s Kosova.

Da se doista pribojavaju da se virus proširi dokazuju i obavijesti pojedinih porečkih vrtića koji su roditeljima poslali obavijest da zadrže svoju djecu kod kuće još deset dana nakon povratka s puta. To je objavljeno tik pred ovaj vikend kada se i očekivalo da će obitelji zbog blagdana putovati izvan Istarske županije.

Donosimo službenu obavijest preuzetu s web stranice porečkog Dječjeg vrtića Radost.

“Temeljem zaprimljenog Upozorenja građanima o epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Istarske županije od 20. listopada 2020. i uputa epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije vrtić upućuje svim roditeljima korisnicima usluga obavijest i zamolbu.
Radi izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije na području Istarske županije u obliku povećanog broja novozaraženih osoba s virusom COVID-19, a velikom većinom povezano s povratkom osoba s godišnjeg odmora, putovanja, školovanja, službenog putovanja, molimo vas i pozivamo na potrebu pridržavanja preventivne mjere nakon povratka.
MOLIMO VAS DA NAKON POVRATKA S PUTA DIJETE ZADRŽITE JOŠ DESET
DANA KOD KUĆE KAKO BI IZBJEGLI EVENTUALNO ŠIRENJE VIRUSA I ZAŠTITILI
OSTALU DJECU I ODGOJITELJE U ODGOJNO-OBRAZOVNOJ SKUPINI.”

VIŽINADA/POREČ: Poteklo prvo Lionsovo ulje iz Maslinika dobrote

VRSAR: Ema Brizić, Morena Brajković i Lena Stanislava Mrkobrada odlične na državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje