in

Kozlevac: Mjere ćemo popuštati postepeno, srednjoškolci ostaju ipak na online nastavi

Dino Kozlevac

-Mjere ćemo postepeno popuštati, pa pozivam ljude da poštuju sve mjere. U školama treba nositi maske kako je to propisano, rekao je jutros na Radio Puli u razgovoru načelnik istarskog stožera Dino Kozlevac.

-Vidjet ćemo koje ćemo mjere popustiti 15. veljače, o čemu ćemo danas izvijestiti. Bit ćemo vrlo oprezni, jer situacija u našem okruženju nije dobra, rekao je, pritom misleći na susjedne nam države gdje se mjere najprije relaksiraju, pa opet nakon tri tjedna dolazi do zatvaranja, naveo je.

Prijedlog da srednje škole ostaju online još 7 dana, dakle do 22. veljače zbog mobilnosti u javnom prijevozu. Struka, naime, ne želi da naglo dođe do veće mobilnosti. Viši razredi bi se, dakle, prema njegovim riječima trebali vratiti 15. veljače u školske klupe.

Danas je u Istri počelo cijepljenje šire populacije i tako će biti u svim istarskim domovima zdravlja. Liste kod liječnika već su napravljene i cijepit će se po svim gradovima. Na količinu cjepiva ne možemo utjecati, a stizat će nam nove doze stalno, napomenuo je Kozlevac.

Što se ugostiteljskih objekata tiče, također treba biti vrlo oprezan, a s tim se slaže i Ceh ugostitelja pri Obrtničkoj komori Istarske županije, naveo je.

-Moramo ići „čisti“ prema turističkoj sezoni, zaključio je Kozlevac, dodavši jer ne želi ni pomisliti što bi bilo da nam sezona ne uspije.

Stožer: Imamo još 8 zaraženih britanskim sojem, u Hrvatskoj je još od siječnja

Istarski Stožer objavio tko ima nastavu u školi od 15. veljače, srednjoškolci ostaju online