in

Kozlevac: Virus se kreće u obiteljima, zaražene osobe moraju se potpuno izolirati

Kao i u ostatku zemlje i u našoj županiji već danima raste broj novih slučajeva zaraze. Od prvotnih dva do tri dnevno narasli samo na 11, 13, a danas je to 5 novozaraženih od 256 ispitanih briseva. Kao i obično većina novozaraženih dolazi iz mjera samoizolacije, a broj ukupno aktivnih Covid pozitivnih osoba danas je 69, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1.154 osoba, što je također poveliki skok. Četvrtina osoba u samoizolaciji čine školska djeca.

Načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac izjavio je u nedjelju da ih brine što se broj osoba u samoizolaciji povećava iz dana u dan, te dodaje da se u Istri virus kreće među obitelji zato što se ljudi ne pridržavaju samoizolacije pa se zarazi cijela obitelj.

Poručuje obiteljima da je potrebno da se zaražena osoba izolira od svih zdravih ukućana, jer ako zaraženi ostaje i dalje u svojem domaćinstvu u interakciji s obitelji, u tom slučaju zaražene su cijele obitelji.

-Apeliram na sve građane, a posebno na osobe koje rade nekakve javne poslove s većim brojem ljudi, da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera kao i do sada i da ne dolaze na posao ako imaju bilo kakve simptome bolesti, naglasio je Dino Kozlevac.

Nova pobjeda za vrsarske stolnotenisačice

MARČANA/UMAG: Pobjednik Istarskog proljeća Finn Fisher-Black, nedjeljni utrku dobio Mihkel Raim