in

Krajem dana stiže nova kiša i nevrijeme, u ponedjeljak po danu sunčano

Foto Pixabay

DANAS će u većini zemlje prevladavati djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. Od sredine dana očekuje se porast naoblake sa zapada, a prema noći raste vjerojatnost za kišu, objavio je Državni hidrometeorološki zavod. Kiša će padati i sutra, u utorak.

Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab, popodne u sjevernim krajevima i umjeren jugozapadni i zapadni. Na moru će slaba do umjerena bura u drugom dijelu dana okretati na jugoistočni vjetar, u Dalmaciji sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 24, a na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 23 do 27.

Prognoza po regijama

Istra

Pretežno sunčano uz malu naoblaku, ujutro je u unutrašnjosti Istre ponegdje moguća sumaglica i magla. Tijekom poslijepodneva mjestimice je uz prolazno naoblačenje moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, uglavnom na širem području Ćićarije i Učke. Slaba do umjerena bura tijekom dana postupno će okretati na slab do umjeren južni vjetar i jugo. More će biti uglavnom malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 13 i 18, u unutrašnjosti Istre između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 23 i 26°C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano, a sredinom dana u Istri uz prolazno više oblaka postoji mala vjerojatnost za poneki pljusak. Navečer naoblačenje, u noći i kiša. Ujutro slaba do umjerena bura, a poslijepodne jugoistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 26°C.

Dalmacija

Pretežno sunčano. Ujutro slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a poslijepodne uz obalu uglavnom jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 27°C.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano, a poslijepodne uz prolazno više oblaka lokalno mala mogućnost za kišu ili poneki pljusak. Ujutro će mjestimice biti magle. Vjetar slab, u drugom dijelu dana i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 24°C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ujutro će lokalno biti magle, a poslijepodne i osobito navečer, uz porast naoblake mjestimice malo kiše ili poneki pljusak, ponajprije u zapadnim krajevima. Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana na sjeveru i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 24°C.

Sutra kiša, moguća nevremena

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice će padati kiša, lokalno i praćena grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj. Dalmacija većinom sunčana. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će slab do umjeren jugoistočnjak i bura sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između, a najviša dnevna većinom od 22 do 27°C.

Izvor DHMZ/Index

TAR: Nova ponuda marendi u DeguStazioneu

Opljačkana mjenjačnica u Funtani