in

KREMENJE – Gotov novi kružni tok koji je eliminirao opasno raskrižje

Novi kružni tok u Kremenju - Foto Grad Buje

Gotova je rekonstrukcija opasnog raskrižja u Kremenju, na području Grada Buja. Investitor je bio ŽUC – Županijska uprava za ceste Pazin, a radi se o zajedničkom projektu ŽUC-a i Grada Buja. Pa tako je ŽUC financirao radove s milijun kuna, a Grad Buje s 500.000 kuna.

Novi kružni tok u Kremenju – Foto Grad Buje

To je bilo najopasnije prometno mjesto na području Garda Buja i zato su građani bili zadovoljni što je krenula izgradnja rotora, čime je eliminirana crna prometna točka. Investicija je dovršena u roku, unutar 90 dana, kako je bilo i planirano.

Radi se o punktu na kojem se spajaju ceste koje vode prema Marušićima, Momjanu, Oprtlju, Kaštelu i graničnim prijelazima. Ta je točka bila opasna zbog slabe vidljivosti između glavne i sporedne ceste. Novi kružni tok značajno će smanjiti rizik od nesreća, a ujedno će omogućiti veću sigurnost i fluidnost prometa.

Također, cesta je nanovo asfaltirana. Izgradnja kružnog toka uključivala je i izgradnju sustava odvodnje oborinskih voda, postavljanje javne rasvjete i rekonstrukciju vodoopskrbnih sustava, koje će platiti Grad Buje. Radove su izveli radnici poduzeća Istarske ceste.

Novi kružni tok u Kremenju – Foto Grad Buje

pojas auto mup policija

MUP najavio akciju: Kontrolirat će uporabu pojasa i mobitela u vožnji

Korona covid maska maskice zaštitne

U nedjelju u Istri porastao broj hospitaliziranih u pulskoj bolnici