in

Besplatni Jazz koncerti na Belvederu u Bujama. Pogledajte tko nastupa u petak 7. lipnja

Zhlehtet - Foto Pučko otvoreno učilište Buje

Počeo je program Jazz na Belvederu u Bujama, iza Crkve Sv. Servola. Pogledajte tko će nastupiti. Ulaz je besplatan.

Program

07.06.24. 20.30h Zhlehtet (SLO)

05.07.24. 20.30h Bolerosi (HR)

21.08.24. 20.30h Borna Šercar’s Jazziane Croatice (HR)

U petak, 7. lipnja, nastupa bend ZHLEHTET iz Slovenije a čine ga Rok Zalokar – klavijature, elektronika, Lenart De Bock – saksofon, flauta i Žiga Smrdel – bubnjevi.

Zhlehtet je kolektiv koji vodi slovenski pijanist, skladatelj i producent Rok Zalokar. Pojavljuje se u različitim formatima, zadržavajući jedinstvenu mješavinu akustičnog i elektronskog zvuka, suvremene glazbe i folklora. Polazeći iz tradicije spiritualnog jazza, kontinuirano izražava poruku trenutka i međusobnog razumijevanja.

To je rezultiralo nizom kritički hvaljenih albuma: nadrealnim studijskim kolažnim albumom Toyomi i live albumom Celica, oba objavljena 2020. godine, te izdanjem Portals Vol. 1 iz 2022. godine, koji su kritičari proglasili jednim od najboljih u Sloveniji. Izdanje Poletje Loops iz 2023. godine sadrži izbor live snimki s različitih pozornica koje su inspirirale glazbu, od jazz klubova do psy-trance festivala, dok se sljedeće izdanje Podhod fokusira na dugotrajni meditativni materijal. Zajednička nit njihovih live nastupa i albuma je prenošenje specifične energije večeri, čime se uspostavlja dublja veza s publikom i svaki nastup čini jedinstvenim.

izložb fotografija motovun

Izložba „Na vrhu” Željka Koprolčeca u motovunskoj Galeriji Pet kula

Devet organizacija u Istri kreće s provedbom “Malih projekata za bolje sutra”