in

BOOKtiga u Poreču se nastavlja uz Mrljeka i Prljeka, Sat za kolekcionare i knjige za 1,5 eura

Foto Gradska knjižnica Poreč - Gostovanje Zorana Vakule

Drugoga dana BOOKtige, u četvrtak, 20. travnja u 10 sati, Gradska knjižnica Poreč poziva sve znatiželjne mališane na predstavljanje slikovnice „Mrljek i Prljek na kiselom zadatku“, autorice Jelene Pervan. Omiljeni junaci serije slikovnica o higijeni donose nam nove bljakaste avanture, a nakon priča o neopranoj kosi, pokvarenom zubu, prljavim rukama i neurednoj sobi, Jelena Pervan će nam na svoj jedinstven način ispričati što se može dogoditi ako redovito ne mijenjamo čarape, ne izuvamo cipele i ne peremo noge.

Kako bi i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Poreč osjetili dio ugođaja Festivala, u Domu će ih posjetiti Zoran Vakula i predstaviti im svoju pjesničku zbirku „Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze“, a kroz rimovane najave, zajedno će se prisjetiti zanimljivih sportskih događanja i nekih još uvijek aktualnih kulturnih te raznih prigodnica povezanih s vremenskom prognozom. Vakula u Dom stiže u četvrtak u 11 sati!

U suradnji s antikvarijatima Glavan iz Ljubljane i Mali neboder iz Rijeke, porečka knjižnica organizira “Sat za kolekcionare”, u četvrtak, 20. travnja 18 sati te u petak 21. travnja u 18 sati. Pozivaju se svi zainteresirani građani, koji u svojim kućnim bibliotekama posjeduju stare knjige, a zanima ih procjena ili otkup primjerka vrijednih izdanja, da posjete BOOKtižin jer ih tamo čekaju naši stručnjaci antikvari.

Ovogodišnju porečku BOOKtigu, u četvrtak, 20. travnja u 19 sati, svojim će gostovanjem obogatiti Marko Gregur, nagrađivani  koprivnički pisac, koji se u posljednjih nekoliko godina nametnuo kao jedan od istaknutijih autora mlađe generacije, a predstavit će svoj najnoviji roman „Šalaporte“, nedavno izašao iz tiska u izdanju Hena coma. Roman donosi priču o smislu postojanja, punu sukoba, emotivnih uspona i padova, a koja je sačuvala autorove ljude i ljeta djetinjstva, a istodobno progovorila o umjetnosti i formiranju čovjekovog identiteta.

Knjižni sajam otvoren je od 10 do 19 sati, a knjige možete kupiti po cijeni od 1.5 eura. 

Podsjećamo vas i na ovogodišnji vizualni identitet BOOKtige koji potpisuje Studio Sonda. Zamislite da možete otići na spoj sa svojim omiljenim likom. Na Matchbooku Gradske knjižnice Poreč sve je moguće! Posjetite web stranicu Knjižnice i dogovorite susret s omiljenim likom na BOOKtigi 2023.

Ilustracija - Foto MUP

Radari u Istri u četvrtak 20. travnja 2023.

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

Uplatila za tenisice preko lažne stranice. Ostala i bez njih i bez novca