in

BUJE: U ponedjeljak svirka vrsnih glazbenika okupljenih u ansambl Acoustic Project

ANSAMBL ACOUSTIC PROJECT – 2. kolovoz – 20.30h, groblje Sv. Martina (Staro groblje) Buje – Ulaz je slobodan

Ansambl je osnovan 2008. god.,a osnovao ga je zajedno s kolegama i prijateljima skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović koji ga od tada i vodi. Deset vrsnih glazbenika, okupljenih u ansamblu – jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni. Kroz godine djelovanja događale su se mnoge transformacije kako u postavi glazbenika, a tako i sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka ,daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji tako i u izvedbi.

Koncertno djelovanje ansambla započeto je ciklusom „Za noćne ptice„ u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a nastavilo se održavši brojne koncerte na vodećim festivalima u zemlji i regiji, pritom ugostivši brojne ugledne klasične i jazz glazbenike (Marija Kuhar Šoša, Elvis Stanić, Neven Frangeš, Sreten Krstić, Marin Maras) te sa njima ostvarivši vrlo uspješne i raznovrsne programe. 2012. godine ansambl snima svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i „Morris studia”. 

Spoj folklornih izvođačkih tradicija sa specifičnim tehnikama klasičnih instrumenata razvijenim u suvremenoj klasičnoj glazbi, otvara nove i svježe mogućnosti koje garantiraju uspješan spoj inovativnosti i tradicije. Osim same jedinstvenosti glazbene materije koja se stvara ovim procesom, ovakav program donosi sa sobom i dodanu vrijednost kulturnog proizvoda kao istinskog predstavnika identiteta jednog naroda i njegove kulture. 

„Uostalom, baš taj hod po rubu između umjetnosti i kiča karakterističan je za mnoga vrhunska glazbena ostvarenja. Palanović je s Acoustic Projectom zakoračio na jedan novi teritorij domaće glazbe koju je teško svrstati upravo zbog iznimne kreativnosti i jedinstvenih aranžmana kojima su spojeni razni glazbeni stilovi u jedinstvenu, izuzetno pitku cjelinu.” D.Jagatić

Ansambl “ACOUSTIC PROJECT” :

Dani Bošnjak flauta

Branko Mihanović oboa

Nikola Fabijanić saksofon

Mario Čopor klavir

Stanislav Muškinja udaraljke

Marco Graziani violina

Val Bakrač violina

Aleksandar Jakopanec viola

Petar Kovačić violončelo

Dubravko Palanović kontrabas

Nakon sladoleda SPAR s polica povukao i kekse

korona covid

Istra – U nedjelju jedan novozaraženi, skok broja osoba u samoizolaciji