in

Danas, 23.1., koncert “Dijalog struna” gudačkog dua Vivijane Rogine i Petra Njegovana

U utorak 23. siječnja u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca s početkom u 19 sati započinje druga sezona ciklusa koncerata klasične glazbe Pulska klasična zima koncertom pod nazivom Dijalog struna. Koncertni je to projekt gudačkog dua violinistice Vivijane Rogine i violista Petra Njegovana.

Duo je nastao već za vrijeme njihovog studija na ljubljanskoj Akademiji za glasbo, a za sobom bilježe brojne koncerte od kojih se svakako izdvajaju oni u Francuskoj na festivalima u Montbronu i u Tignesu, u Italiji na festivalu Mondo Musica u Cremoni te koncerti u Sloveniji i Hrvatskoj. Na koncertu će se izvesti jedne od najboljih i najreprezentativnijih skladbi napisanih za ovaj sastav te pokazati razvoj gudačkog dua kroz umjetnička razdoblja, od klasicizma do 20. stoljeća. Vivijana Rogina i Petar Njegovan zaposleni su u orkestru Slovenskog narodnog gledališća u Mariboru.

Ciklus Pulska klasična zima nastao je prošle godine iz potrebe da se kvalitetnim umjetničkim programom obogate zimski mjeseci, a na inicijativu pet udruga koje djeluju na području klasične glazbe: Udruge Disonanca, pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Organum Histriae, Istarske glazbene scene mladih te Udruge violinista. Ovogodišnji partneri su Arheološki muzej Istre, Zajednica Talijana Pula-Comunita degli Italiani di Pola i Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula. Pokrovitelji su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule. Producent ciklusa je Diego Vitasović, voditeljica odnosa s javnošću Elena Roce, a umjetnički ravnatelj i izvršni producent Sandro Vešligaj.

ULAZ NA SVE KONCERTE JE BESPLATAN!

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

HNB upozorava građane na prijevaru: “Naši zaposlenici ne zovu na telefon”

prometna nesreća auto sletio provalija policija

Na cesti Umag – Buje sletio u provaliju