in

DANI DRAGE ORLIĆA – Županija poziva na događanja koja su mu posvećena – Od Sajma knjiga do Jurine i Franine

Foto Tanja Kocijančić

ISTARSKA ŽUPANIJA POZIVA LJUBITELJE DJELA DRAGE ORLIĆA DA SUDJELUJU U PROGRAMIMA KOJI SU MU POSVEĆENI
Dragutin Drago Orlić – pjesnik, književnik, novinar, satiričar, publicist, slikar, kulturni djelatnik i gastronomski promotor prestao nas je inspirirati i zasipati novim idejama i inicijativama u svibnju ove godine.
Će daž, Med i teran…i mnoštvo drugih zbirki….; prepjev Kanta vrh svih kanti…; suradnja s Francijem Blaškovićem i drugim skladateljima…; Zvane Zakodelac urednik La kosti i Jurine i Franine….; suator likovnih mapa s Josipm Diminićem i drugim slikarima te samozatajni slikar….; skupljač, čuvar i promicatelj priča o štrigama i štrigunima te istarskih poslovica..; osnivač Verši na šterni… voditelj 30 dana uživo, inicijator postavljanja skulptute La mula di Parenzo te utemeljitelj nagrade Sveti Mauro… Sve nabrojano samo su neke od inicijativa i i realiziranih projekata Drage Orlića kojih se moramo prisjetiti s poštovanjem prema prvenstveno strastvenom ljubitelju čakavštine i Istre.
Zato Upravni odjel za kulturu i zavičajnost Istarske županije poziva poznavatelje, poštovatelje i ljubitelje djela Dragutina Drage Orlića da tijekom idućih dana sudjeluju u programima koji su mu posvećeni.

U petak, 19. studenog počinje Sa(n)jam knjige u Istri koji je posvećen Dragi Orliću , a navečer će u 19.15 u programu Istra ispod kore biti će promovirana zadnja knjiga Drage Orlića: ARABESKA: Je li stariji pijesak ili vjetar? Knjigu će predstaviti Boris Domagoj Biletić, Milorad Stojević, Ivona Orlić, Petra Blašković, Aljoša Pužar.

U ponedjeljak, 22 studenog u Sabornici u 18 sati biti će promovirana likovna monografija Drage Orlića BERNARDO PARENTIN o kojoj će govoriti Sniježana Matejčić, Jerica Ziherl, Ivona Orlić, Slavica Kapuralin, Veljko Tomičić, Goran Prodan, Vladimir Bugarin.

Utorak 23. studenog sjećanje na Dragu Orlića obilježit će posebnom emisijom o kulturi ARTISTRA  koja će biti uobičajeno emitirana na kanalu TV Nove u 21 sat, a u kojoj će o njemu govoriti njegovi prijatelji i suradnici.

Četvrtak, 25. studenog u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u 18 sati bit će predstavljeni novi broj Jurine i Franine posvećen Dragi Orliću. Istarski kalendar predstaviti će Vlado Mandić, Vlado Bugarin, Ivona Orlić

‘Pozivamo sve  Vas, koji cijenite rad i umjetnost Drage Orlića, da se sudjelovanjem na promocijama i praćenjem programa još jednim prisjetite čakavca i Istrijana, neumornog stvaratelja i inicijatora  te vedrog cinika koji bi sigurno i na ovu inicijativu imao što ironično reći’, poručili su iz Istarske županije.

Bez vode 19. studenog dio Poreča

dijabetes

Poreč: Lions klub u subotu mjeri šećer u krvi na tržnici