in

Diva Radojka Šverko, Vladimir Babin i Riversice oduševili prepuno porečko kazalište

Foto Andi Bančić

Radojka Šverko, jedna od naših najvećih glazbenih diva prepoznatljiva raskošna glasa koja iza sebe ima čak 52 godine profesionalne glazbene karijere, oduševila je sinoć prepuno kazalište porečkog Pučkog otvorenog učiliušta. Karte za koncert Šverko, u čijoj su pratnji bili pijanist Vladimir Babin i riječka vokalna skupina Rivers, bile su danima unaprijed rasprodane, jer se radilo o izuzetnom glazbenom događaju. Porečko Učilište svake godine pred Božić organizira prigodni koncert, a godinama su nastupale inozemne afroameričke skupine s duhovnim repertoarom.

Ravnateljica POU-a Snježana Radetić kaže da su izuzetno zadovoljni odazivom publike, koja je također oduševljeno pratila koncert koji je trajao gotovo dva i pol sata! “Ove godine odlučili smo šansu dati lokalnim snagama i pogodili. Šverko je hrvatska diva prekrasnog glasa, a svoj je koncert započela skladbom Amazing Grace, otpjevavši je gotovo a capella”, komentirala je ravnateljica.

Šverko, Babin i Riversice poveli su porečku publiku na glazbeni put ispunjen nezaboravnim skladbama. Bio je to spoj Radojkinih poznatih hitova, gospela, jazza, obrada domaćih i svjetskih uspješnica, a nije manjkalo ni najpoznatijih evergreena i nezaobilaznih božićnih pjesama.

Podsjetimo da je Šverko, rodom iz Pazina, svoju glazbenu karijeru započela još 1969. godine i otada svojim baršunastim altom i karizmom osvaja pozornice. Izvodi izuzetno zahtjevne skladbe i stvorila je repertoar ozbiljne glazbe u suradnji s renomiranim profesorima, između ostalog i s Babinom koji trenutno radi kao profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a osim klasične glazbe, bavi se i jazzom.  Riversice su se skladno uklopile u ovu glazbenu priču. Ta se skupina sastoji od istančanih vokala Ane Jakšić, Maje Sindičić, Jelene Janković, Irene Križ i Patrizije Grbac-Hrabar, koje su pratile Radojku tijekom jučerašnjeg koncerta.

Uvod u ovo glazbeno putovanje bila je izložba plakata Jazz 2019. u foajeu kazališta. Izloženi su jedinstveni plakati koji su pojedinačno pratili svaki koncert protekle 24. sezone programa “Jazz u lapidariju”. Plakate potpisuje grupa autora, a njihovo grafičko oblikovanje Sabina Damiani.

I ovaj je koncert bio dio bogatog programa Advent Poreč, koji s raznovrsnim događanjima traje do zaključno 6. siječnja.

Foto Andi Bančić

Mališani posjetili božićne jaslice u Baderni koje su izradili župljani

Za promet otvorena cesta Baderna – Sv. Lovreč