in

Ex Tempore u VIŽINADI: Najbolji rad Apstrakt Ante Potočnjaka

Ex tempore u Vižinadi - Dobitnici nagrada

Zajednica Talijana Vižinada organizirala je ove godine 14. Izložbu Ex tempore – Ars sacra na kojoj su likovni umjetnici iz Istre i drugih krajeva Hrvatske izložili svoje radove kreirane na slobodnu i sakralne teme. Ove godine predano je 26 djela od ukupno 22 autora prisutnih na manifestaciji.

vižinada ars sacra ex tempore
Ex tempore Ars Sacra u Vižinadi 2021.

U nizu izuzetno kvalitetnih radova prosudbena komisija u sastavu Pino Bonanno, Lorella Limoncin Toth i Marino Baldini pregledala je pristigle radove i jednoglasno odlučila dodijeliti nagrade najboljima ispred Battistelline šterne.

Ex tempore Ars Sacra u Vižinadi 2021.
Ex tempore Ars Sacra u Vižinadi 2021.

Treća nagrada u iznosu od 2.000 kuna koju je osigurala Općina Vižinada dodijeljena je Ištvanu Požaru iz Novigrada za djelo “Arhanđeo Mihael” (drvo i žica). Tema nagrađenog rada, poštujući pravila manifestacije Ex temporea – Ars Sacra, prikazana je s majstorstvom u tehnici umjetničkog obrta visoke kakvoće.

Druga nagrada u iznosu od 500 eura koju dodjeljuje Zajednica Talijana Vižinada dobio je Vedran Šilipetar iz Pule za rad “Monogram 1”. Nagrada se dodjeljuje za rad koji u apstraktnom okruženju sadrži grafički znak koji simbolično priziva srednjevjekovno pismo istarske kulture.

mladen blažević promocija knjige vižinada
Promocija knjige Mladena Blaževića

Prvu nagradu u iznosu od 1000 eura koju dodjeljuje Talijanska unija iz Rijeke dodijeljena je Anti Potočnjaku iz Vižinade za rad „Apstrakt 1“.

Rad izveden u mješovitoj tehnici s apstraktnom ekspresivnošću nanizanom u kompozicijama pačetvorinastog ritma.

Uz mnogobrojne ljubitelje likovne umjetnosti i akademske slikare i goste iz Vižinade i Istre, manifestaciji su nazočili predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Marin Corva, zamjenica župana Istarske županije Jessica Acquavita i predsjednica Zajednice Talijana Vižinade i donačelnica Neda Šainčić Pilato, čijom se zaslugom ova manifestacija održava već 14. put.

Nakon izložbe uslijedila je promocija knjige “Krugovi u žitu”. Promociju su održali autor Mladen Blažević i gost Saša Leković, glavni koordinator Fažana Mediafesta.

rukometaši poreč foto rk poreč

Poreč očekivano izgubio od PPD-a Zagreb u Paket24 Premijer lige

voda čaša ilustracija

Bez vode 4. listopada dio Poreča