in

Gradska knjižnica Novigrad otvara vrata svojim čitateljima

Gradska knjižnica Novigrad

Gradska knjižnica Novigrad započinje s radom od ponedjeljka, 4. svibnja, prema prilagođenom radnom vremenu i uz pridržavanje svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Prva faza rada Knjižnice uključuje uslugu posudbe i povrata građe bez korištenja prostora knjižnice. Prema uputama za prevenciju širenja virusa Covid-19 bit će zatvorena i dalje čitaonica dnevnog tiska, a neće biti moguća ni upotreba računala, usluge skeniranja, tiskanja, fotokopiranja te ostale knjižnične usluge.

Radno vrijeme knjižnice bit će ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 18 sati.

Posudba i povrat knjiga i DVD-a privremeno će se obavljati na ulazu u Knjižnicu kod Parka mladih. Kako bi se ubrzao postupak posudbe i smanjila gužva ispred Knjižnice, mole se korisnici da knjige ili DVD-e koje žele posuditi pronađu ranije u katalogu koji se nalazi na web stranici www.knjiznicanovigrad.hr, ili mogu nazvati i naručiti građu putem telefona (052/729-040), ili putem e-maila (info@knjznicanovigrad.hr).

Ukoliko su raspoložive, naručene knjige bit će spremne za preuzimanje sljedeći radni dan uz predočenje članske iskaznice.

Dostupne su i e-knjige koje se mogu posuditi i čitati koristeći digitalnu platformu iBiblos www.ibiblos.com.

Za vrijeme trajanja izvanrednih mjera omogućit će se rok posudbe na 42 dana za knjige i 14 dana za DVD naslove.

Sukladno preporuci HZJZ-a, prije posudbe nije dozvoljeno prelistavanje knjiga.

Povrat knjiga i DVD-a bit će omogućen na ulazu u Knjižnicu. Odlagat će se u posebno označene kutije, a građa će biti razdužena nakon 72 sata.

Sva trenutno posuđena građa moći će se vratiti bez plaćanja zakasnine do 1. lipnja 2020. godine.

Mole se svi članovi i korisnici da se pridržavaju svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja koji je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo te da obvezno dezinficiraju ruke sredstvom za dezinfekciju koje će biti postavljen na ulazu, piše u priopćenju Gradske knjižnice Novigrad.

Bez vode 4. svibnja dio Kaštelira i Višnjana

Anketa HGK: Ponovno pokretanje posla tvrtkama nosi troškove i nedoumice