in

Interpretativna šetnja Porečom, aukcija knjiga i Đorđe Matić za kraj BOOKtige

Foto Gradska knjižnica Poreč
subotu, 22. travnja, zadnjega dana BOOKtige, jutro započinje interpretativnom šetnjom starogradskom jezgrom te će na ovaj poseban način biti predstavljen prijevod knjige Pietra Kandlera „Cenni al forestiero che visita Parenzo – Informacije strancu koji posjećuje Poreč“ koji potpisuje Đanino Bubola. Polazak je predviđen u 10 sati kod kule Peškera, uz stručno vodstvo autora prijevoda, a potom Eufrazijanom, preko parka Jurja Dobrile, sve do Neptunovog hrama i Marafora, uz priču o osnutku grada do novovjekovnih kolonija, o ratovima i kugama i drugim crkvenim i političkim događanjima koji su mijenjali ovaj grad kroz stoljeća. 
 
Nakon šetnje, možete biti dijelom sedme po redu aukcije starih knjiga i tiskovina pod nazivom „Udomi knjigu“, koju će voditi Rok Glavan, slovenski antikvar, voditelj Antikvarijata Glavan u Ljubljani i Tomo Vučinić, riječki antikvar, voditelj antikvarijata Mali neboder u Rijeci. Antikvari će predstaviti vrijedne i zanimljive antikvarne knjige, a nakon aukcije možete poslušati razgovor „U antikvarnim cokulama“ s ovogodišnjim gostom, Dragoljubom Minićem iz antikvarijata Mala akademija iz Beograda. Aukcija započinje u 12 sati u parku Matije Gupca.
 
I za kraj šesnaeste BOOKtige, Đorđe Matić, pjesnik, pripovjedač, esejist, publicist, kritičar predstavit će porečkoj publici svoj prvi roman „Niotkuda s ljubavlju“, roman o egzilu, traženju doma i domovine, i ljubavno pismo rodnom gradu. S ovim je svojim djelom ovaj plodan autor 2022. ušao u finale Nagrade Fric, kao i tportalove  nagrade za najbolji roman. Iza sebe ima petnaestak knjiga, napisao je četiri zbirke pjesama, od kojih je jedna na nizozemskom jeziku, nekoliko esejističkih knjiga, među kojima i zbirku eseja objavljenu na francuskom jeziku. Predstavljanje romana održat će se u subotu, 22. travnja 2023. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.
 
Foto TOŠ B. Parentin Poreč

Porečka talijanska škola osvojila zlatnu medalju na natjecanju u odbojci

trio-solemnis

U Bujama u nedjelju dobrotvorni koncert Trija Solemnis. Skupljaju se donacije za škole Bujštine