in

KAŠTELIR: Tradicionalni božićni koncert okupio sve generacije

U organizaciji Općine Kaštelir-Labinci i Zajednice Talijana Labinci održan je u srijedu, 18. prosinca, u sali Dom tradicionalni Božićni koncert. U programu su sudjelovale grupe koje aktivno djeluju u Zajednici Talijana te učenici – članovi zbora Osnovne škole Jože Šurana iz Višnjana.

Prve  su nastupale plesne grupe djevojčica koje djeluju u Zajednici Talijana, a pripremila ih je, kao i koreografije, njihova voditeljica Tanita Perčić. Najprije je plesala srednja grupa, koja je otplesala koreografiju Stand by me, male plesačice su izvele Lollipop, a iznenađenje za kraj bio je ples za sve grupe na pjesmu Jolly Holly Christmas.
U nastavku programa zapjevale su djevojčice koje vježbaju pjevanje u Zajednici Talijana uz voditeljicu Dianu Bernobić Sirotić, i to

1. NATALIE BOJIĆ I PAOLA KOVAČ – Rockin’ around the Christmas tree

2. NIKA BAF – Runnin’

3. NINA KOCIJANČIĆ – Nessun grado di separazione

4. NIKOL MOČIBOB I PAOLA KOVAČ – Feliz Navidad.

Program se nastavio nastupom zbora učenika osnovne škole koje je pripremila prof. Tina Pajdaš. Pjevali su Kalypso i Terra magica.
Nakon zbora nastavio se niz mladih pjevačica Zajednice Talijana i to:

5. ANEA RUŽIĆ – Ne moren kontra sebe

6. DEMI BRAVAR I NIKA BAF – Shallow

7. NOEMI I PAOLA KOVAČ, ELISA MAHNE , NOEMI I NIKOL MOČIBOB  – Il Natale dei bambini.
Program je zatvorila VES Nigrignanum Zajedice Talijana božićnim repertoarom pjesama, nakon čega je uslijedilo druženje uz zakusku, saznajemo od Ester Diklić.

ADVENT I BOŽIĆ: Za božićne i novogodišnje praznike očekuje se gotovo 600 tisuća noćenja

DND POREČ: Lego robotika za zimske praznike – prijave u tijeku