in

Književni susret „Posljednji tasmanijski tigar“ s Mladenom Blaževićem u Poreču

Plakat - Foto Gradska knjižnica Poreč

Svjetski dan poezije obilježava se 21. ožujka, no danas se slavi i prvi dan proljeća, ali i rođendan hrvatskog pjesnika, esejista, pripovjedača i kritičara Ivana Gorana Kovačića, koji je rođen na današnji dan 1913. godine.

Učenici Srednje škole Mate Balote i Turističko-ugostiteljske škole Antuna Štifanića iz Poreča, članovi našeg čitateljskog kluba M&M, obilježit će Svjetski dan poezije ovoga petka, u sklopu projekta „Na istoj strani(ci)“ i družiti se s književnikom Mladenom Blaževićem na književnom susretu i radionici.

Mladen Blažević svestrani je autor iz sela Ćuki, kraj Vižinade u Istri. Objavio je romane „Tragovi goveda“, „Ilirik“ i „Dnevnik nepušača“, pjesničke zbirke „Posljednji tasmanijski tigar“, „Mogućnost povremenih oborina“ i „Krugovi u žitu“. Priče i pjesme prevođene su mu na slovenski, talijanski, engleski i ukrajinski jezik, a za svoj je rad dobio nagradu „Post scriptum“ za književnost na društvenim mrežama za 2018. godinu.

Osim književnim stvaralaštvom bavio se novinarstvom, sudjelovao je u pokretanju i uređivao nekoliko informativnih i književnih časopisa, a napisao je i scenarij za igrani dio dugometražnog igrano-dokumentarnog filma „Je letrika ubila štrige“ te putopisni, znanstveno-popularni serijal „Istriana Jones“.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, priopćeno je iz Gradske knjižnice Poreč.

Foto Istarski borac Pula

Judaši Istarskog borca osvojili tri zlata i broncu na državnom prvenstvu

Foto Istarska županija

Župan i saborski zastupnici jedinstveni protiv bespravne gradnje u Istri