in

Koncert gudačkog trija 3strings u Funtani večeras, 11.6.

Foto TZ Funtana - Koncert opennih diva Sandre Bagarić i Martine Tomčić - Antonio Paljuh

Prvi ovogodišnji koncert na otvorenom održat će se u utorak 11. lipnja 2024., s početkom u 20 sati na Trgu sv. Bernarda u Funtani. Nastupa gudački trio „3strings“.

Gudački trio 3strings sastavljaju akademski klasični glazbenici, kolege i članovi simfonijskog orkestra opere kazališta u Mariboru – Vivijana Rogina (violina), Petar Njegovan (viola) i Gorazd Strlič (violončelo).

Potaknuti željom za zajedničkim muziciranjem izvan okvira simfonijske i operne glazbe, osnovali su ovaj glazbeni sastav kako bi predstavili specifičan način komornog muziciranja široj publici kroz raznolike vrste glazbe.

Tema koncerta temelji se na plesu, plesnim elementima i karakterističnim ritmovima u instrumentalnoj glazbi, te narodnim napjevima i folklornim glazbenim tradicijama sjeverne i istočne Europe u klasičnoj glazbi.

Trio će publiku povesti na kratko putovanje koje započinje u razdoblju europske klasične glazbe i njenog najpoznatijeg skladatelja, W.A. Mozarta. Srednji dio klasičnog programa odzvonit će u melodiji austrijskog narodnog napjeva u varijacijama za gudački trio njemačkog skladatelja Richarda Straussa. Nastavak slijedi u duhu razburkanog kasnoeuropskog romantizma sa skladateljem Ernőm von Dohnányijem i njegovom poznatom gudačkom serenadom, koja odiše ritmom i melodijama narodnih pjesama i plesova istočne Europe. Putovanje će završiti s vrstom plesa koji je zahvaljujući skladatelju Astoru Piazzolli, u suvremenoj glazbi utvrdio svoje mjesto i danas je sigurno jedan od instrumentalno najizvođenijih vrsta plesa, a riječ je naravno o temperamentnom tangu.

Ovaj koncert organizira Turistička zajednica općine Funtana i besplatan je za sve posjetitelje. Koncerti će se održavati svaki utorak sve do 3. rujna. U slučaju kiše, koncert će se održati u crkvi.

Foto TZ Vrsar

KUPUJTE DOMAĆE: Web tržnice u Vrsaru, Poreču i Taru

Foto Turistička zajednica grada Novigrada

Novigrad objavio javni poziv za predlaganje dobitnika gradskih priznanja