in

Mjesec knjige u Poreču: Marina Šur Puhlovski predstavlja svoju knjigu 22. listopada

I kada nisu priznavali njezin rad, ona je pisala. Oduvijek piše, fascinirana brojnim pročitanim pričama još iz djetinjstva. Neumorno i ustrajno donosi nam profilirane likove i priče s izuzetnim smislom za detalje. Književnost je njezina opsesija, a kroz svoje pisanje o proživljenim životnim situacijama, ona i promišlja literaturu.

Ona je Marina Šur Puhlovski, samostalna zagrebačka umjetnica, piše priče, romane, putopise, eseje, dnevničku prozu. U mladosti se bavila novinarstvom i književnom kritikom, a potom sve to napušta i posvećuje se isključivo umjetničkom radu.

Marina Šur Puhlovski bit će gošća Poreča u Mjesecu hrvatske knjige.

Književno druženje s autoricom održat će se u utorak, 22. listopada, u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč. Moderatorica susreta bit će novinarka Eliana Batagelj.

Tajni život, Književnost me iznevjerila, Zec na tavanuZapisi s koljenaOradaNesanicaIgračDivljakušaTreći život druge violine, samo su dio njezinog stvaralačkog opusa. Dobitnica je nekoliko nagrada za kratke priče (Večernji list, Književni krug Karlovac), nagrade “Zvane Črnja” za najbolju knjigu eseja (‘Kultura me iznevjerila’), u okviru Pulskih dana eseja, 2015. te V.B.Z. književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman (za roman ‘Divljakuša’), 2018. Članica je DHK-a, HDP-a te ZUH-a.

Ponekad šokira iskrenošću kojom govori o fiziologiji, seksu, kopanju nosa, smradovima. Progovara o mladim ženama i raspadnutim brakovima, o sredovječnim i nezadovoljnim ženama koje ne umiju popraviti svoj život. Kroz njezine priče o ljubavi iskrsavaju sudbine ljudi koji žive tu oko nas i koje nipošto nisu lake. Tako se njeni junaci bore sa svojim tugama i promašenim životima. Ona govori o starenju i starosti, o slučajnostima i sudbinama, o malignim obiteljskim odnosima. Njezina su djela kompleksna i moćna.

Saniraju se međukatne konstrukcije Zavičajnog muzeja Poreštine

POMOGLA I KUJICA MAŠA: Istarska policija pronašla drogu višemilijunske vrijednosti