in

MOMJAN – Elis Lovrć nastupa kod kaštela 2. listopada

KANTAUTORI U KAŠTELIMA – 2/10/202217hELIS LOVRIĆ

Ulaz je slobodan – pored momjanskog kaštela. ORganizatori predlažu da ponesete jastuk za sjedenje. U slučaju kiše ili lošeg vremena nastupit će u Kući kaštela na Trgu Sv. Martina Momjan.

“Kantautori u kaštelima” je program koji u istarskim kaštelima ugošćuje kantautore čije se stvaralaštvo temelji na kulturnoj baštini Istre. Nastao je prema ideji kantautorice Elis Lovrić kao nadogradnja projekta Istarske županije o valorizaciji i afirmaciji istarskih kaštela sa željom da širu javnost upozna s povijesnom ostavštinom vezanom uz srednjovjekovne utvrde. Tako će čast prvog predstavljanja pripasti upravo njoj, nagrađivanoj kantautorici i glumici rodom iz Rapca, čiji je glazbeni opus ukorijenjen u istarskoj baštini, a riječ joj odzvanja specifičnom melodijoznošću labinjonske cakavice.

Svaki stih njezine uglazbljene poezije nadahnut je tradicijom i minulim vremenima, a uobličen suvremenim aranžmanima koji pružaju nezaboravan doživljaj istarskog podneblja. Spajajući zvuk tradicije i suvremenosti u jedinstvenu cjelinu impresivnog emotivnog naboja, Elis Lovrić uvodi publiku u zaboravljene svjetove našeg kraja. Ovom će prigodom svojim kantautorskim skladbama udahnuti život i dušu srednjovjekovnim utvrdama, tim uspavanim ljepoticama istarskog krajolika.

Prva od utvrda koju će svojim glasom oživjeti bila je pazinski kaštel u čijem je multimedijalnom prostoru RocKaštel gostovaala u subotu 1. listopada 2022. u 19 sati. Sljedeći je na redu kaštel u Momjanu pored kojeg će održati koncert u nedjelju 2. listopada u 17 sati, a posljednji ovogodišnji koncert u sklopu ovog programa Elis će održati u srijedu 12. listopada u kaštelu starog grada Kršana uz zalazak sunca s početkom u 18 sati.

Organizator je Istarska županija, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost

Organizacijska podrška: Etnografski muzej Istre, Pazin, Pučko otvoreno učilište Buje, Općina Kršan, Turistička zajednica Kršan.

Foto udruga Mladi za sve

KAŠTELIR – Mladi poklonima razveselili najstarije mještane za Međunarodni dan starijih osoba

prometna policija

BJEŽAO POLICIJI: 18-godišnjak “zaradio” više od 25.000 kuna kazne zbog prometnih prekršaja