in

MOMJAN – Livio Morosin vodi publiku od “mora dimbokog” do “neba visokog”

KANTAUTORI U KAŠTELIMA – Momjan – Kaštel Rota – Zbog nepovoljne vremenske prognoze koncert Livia Morosina predviđen za večeras u 18 sati službeno je odgođen za 1. listopada 2023. godine u 17 sati.

“Kantautori u kaštelima” program je koji u istarskim kaštelima ugošćuje kantautore čije se stvaralaštvo temelji na kulturnoj baštini Istre. Nastao je prema ideji kantautorice Elis Lovrić kao nadogradnja projekta Istarske županije o valorizaciji i afirmaciji istarskih kaštela sa željom da širu javnost upozna s povijesnom ostavštinom vezanom uz srednjovjekovne utvrde.

U drugom izdanju ovog programa nastupit će jedinstveni istarski kantautor Livio Morosin čije će skladbe publiku povesti na emotivno putovanje od “mora dimbokog” do “neba visokog”. Nastupio je u 15. rujna 2023. pored kaštela Petrapilosa kraj Buzeta, potom na bastionu pulskog kaštela, a posljednji ovogodišnji koncert u sklopu programa “Kantautori u kaštelima / Castelli inCantati” održat će u 22. rujna pokraj kaštela Rota u Momjanu s početkom u 18 sati.

ULAZ JE SLOBODAN

Pokrovitelj: Istarska županija, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, koja zahvaljuje Milivoju Mijošeku/Glas Istre na ustupljenoj fotografiji.

Organizator: Akcent studio

Suorganizatori: Pučko otvoreno u učilište “Augustin Vivoda” Buzet, Povijesni i pomorski muzej Istre i Pučko otvoreno učilište Buje.

Foto Turistička zajednica općine Vrsar

VRSAR: U subotu počije program „Jesen u Kontiji“ – arheološka šetnja, piknik, utrka, Dan gljiva…

Foto Boćarski klub Špadići Poreč

Boćari Špadića iz Poreča startali pobjedama – Pozivaju navijače u subotu na derbi protiv Raše