in

Multimedijalno predavanje Tomice Kristića “Putovanje u Međuzemlje” u Gradskoj knjižnici Poreč – 40.000 km autostopom

Iz foto albuma Tomice Kristića

Tomica Kristić svjetski je putnik, putopisac i avanturist. Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo na drugom kraju svijeta. Prešavši tako 40.000 km, kroz 25 država i 3 kontinenata, putujući kopnenim putem, uglavnom autostopom, Tomica je završio svoj put u Novom Zelandu. Izdao je putopisnu knjigu „Putovanje u Međuzemlje”, a sadržaj koji se nalazi između korica prezentirat će kroz multimedijalno predavanje koje će se održati u Gradskoj knjižnici Poreč u utorak, 14. rujna, s početkom u 19 sati.

Foto album Tomice Kristića

„Putovanje u Međuzemlje” inspirativna je priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na put koji je donio preobrazbu njegovom životu, uz brojne uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao stažist u Bollywoodu…
“Putovanje u Međuzemlje” prvi je dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih petnaest mjeseci Tomičinog puta.

Zbog ograničenog broja posjetitelja dolazak na predavanje potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196 ili mailom na: gradska@knjiznicaporec.hr. 

VRSAR/FAŽANA: Ribarske manifestacije u sklopu EU projekta Adri.SmArtFish

Raspored cijepljenja po Istri od 13. rujna – U Vižinadi u ponedjejak