in

NOVIGRAD: Film Sarah Lisičar među najboljima na Smotri hrvatskog školskog filma

Kratkometražni film „A ti?“ (Will you?), čija je autorica mlada Novigrađanka Sarah Lisičar, učenica 3. razreda bujske srednje škole Vladimira Gortana, na nedavno održanoj Smotri hrvatskoga školskoga filma uvršten je među 50 najboljih dokumentarnih, animiranih, igranih i eksperimentalnih filmova snimljenih prošle školske godine.

Sarah je svoj kratkometražni film izradila u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, na poticaj mentorice, profesorice hrvatskog jezika Tarite Štokovac, koja je film potom i prijavila na Smotru hrvatskoga školskoga filma, održanu u Velikoj Gorici od 25. do 27. rujna, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Film je u okviru smotre naišao na odličan prijem kod publike, ali i pohvale struke te Ministarstva prosvjete, pod čijim se okriljem Smotra održavala.

Sarah se inače fotografijom i videom bavi u okviru fotografsko-filmske sekcije svoje škole, još od prvog razreda, a na inicijativu profesorice Štokovac.

Iskazala se dosad fotografijama i video uradcima, a ovaj potonji film, „A ti?“ (Will you?), na profesoricu, školske kolege, pa i na njezine roditelje, ostavio je dubok dojam, time što je odaslao snažnu poruku kroz priču i temu, a potom i kroz odličnu tehničku obradu, iako je svaki kadar snimljen starim, napuklim mobitelom, priopćeno je iz Grada Novigrada.

Film možete pogledati na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=N8UfiaYOYDs&feature=youtu.be.

VELIKO PRIZNANJE: Profesorice Umjetničke škole Poreč promovirane u savjetnice

IDEJA ZA VIKEND: Jesen donosi povoljne ulaznice u Nacionalni park Krka