in

NOVIGRAD: Nova-stara ravnateljica Muzeja Lapidarium

Jerica Ziherl

Jerica Ziherl ponovno je imenovana ravnateljicom Muzeja Lapidarium u Novigradu. Kako je istaknuto na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, natječaj je raspisan zbog isteka mandata aktualnoj ravnateljici. Na natječaj je pristigla samo jedna prijava, ona aktualne ravnateljice Jerice Ziherl, koja zadovoljava svim uvjetima natječaja te je dostavila svu traženu dokumentaciju. Jednoglasno je stoga prihvaćen prijedlog o imenovanju Ziherl ravnateljicom u novom četverogodišnjem mandatu, koji je počeo teći 2. veljače.

Gradsko vijeće odobrilo je davanje prethodne suglasnosti Muzeju na zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme za radno mjesto kustosa. Pročelnik Alen Luk obrazložio je kako temeljem Statuta Muzeja ravnatelj za svako novo zapošljavanje mora tražiti prethodnu suglasnost osnivača, tj. Gradskog vijeća, te da je u tom svijetlu Gradskom vijeću upućen zahtjev ravnateljice Muzeja za prethodnu suglasnost na zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme od godinu dana za radno mjesto kustosa. Naglašeno je kako je od 6. veljače 2019. na određeno vrijeme od godinu dana već bila zaposlena jedna osoba kao kustos-pripravnik, a nakon isteka postojećeg, treba sklopiti novi Ugovor o radu na određeno vrijeme.

Istaknuto je i kako kustos ima obvezu polaganja stručnog ispita, no kako se stručnom ispitu za kustosa može pristupiti tek nakon rada u muzejskoj ustanovi od minimalno godinu dana. Dosad zaposlena osoba nije mogla pristupiti polaganju ispita, već će to učiniti čim stekne uvjet potrebnog radnog iskustva. (Izvor Grad Novigrad)

Cijene alkoholnih pića lete u nebo, proizvođači ogorčeni, a ministar Marić poručuje da nema razloga za paniku

FUNTANA: Nova cesta kroz Coke bit će gotova do Uskrsa