in

NOVIGRAD: Zbor Lavanda nastupio u Luciji

Članovi pjevačkog zbora Lavanda iz Novigrada ovaj vikend nastupili su u Luciji, nedaleko Portoroža, povodom otvaranja novoadaptiranih prostorija Hrvatskog kulturnog društva Istra iz Pirana. Nakon slovenske i hrvatske himne, koje su izveli novigradski zboraši prisutnima su se obratili gosti i uzvanici, među kojima su bili Romana Franulović-Bušić, predstavnica Veleposlanstva RH iz Ljubljane, Božidar Dimnik, počasni konzul RH u Kopru, Dubravka Severinski, predstavnica državnog ureda za Hrvate izvan RH iz Zagreba te Đanino Kutnjak, predsjednik Saveza hrvatskih kulturnih društava u Sloveniji kao i Robert Fakin, gradonačelnik općine Piran.

Potom je upriličeno svečano otvaranje, odnosno rezanje vrpce, koju su zajednički prerezali Joso Begić, predsjednik HKD Istra te Dubravka Severinski. Nakon toga je u velikoj dvorani upriličen kulturno zabavni program u kojem su nastupili članovi zbora Lavanda pod vodstvom dirigenta Branislava Ostojića, koji su izveli skladbe Kaleto moja draga, Kad ja obajdem i Čakule dok je ženska klapa otpjevala skladbe Ne dirajte mi ravnicu i Oči boje lavande, a polaznik hrvatske dopunske škole je prisutnima na harmonici odsvirao nekoliko dalmatinskih narodnih pjesama. Kulturni program je završio zajedničkom izvedbom zbora iz Novigrada te mandolinističkog orkestra HKD Istra iz Pirana, koji su izveli Završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta. 

Inače novoadaptirani prostor nalazi se u industrijskoj zoni, u sklopu trgovačkog centra Merkator, površine 300 m2, koji se sastoji od velike dvorane, nekoliko manjih učionica, pomoćne kuhinje te sanitarija, saznajemo od voditelja zbora Lavanda, maestra Branislava Ostojića.

Ortopedska pomagala - Foto Društvo invalida Poreč

Društvo invalida Poreč nabavio nova ortopedska pomagala

Foto Truthseeker08 za Pixabay - Ilustracija invalid ikolica

Motovunska škola unaprjeđenja zdravlja: Što zajednice nude osobama s invaliditetom i koliko ulažu u rani razvoj djece?