in

OPERACIJA PAŠARETA u porečkom kazalištu

Operacija pašareta - Foto INK Pula

U nedjelja, 10. listopada u 20 sati u porečkom kazalištu na programu je predstava Operacija Pašareta u izvedbi pulskog Istarskog narodnog kazališta. Autor predstave je Branko Lučić, redatelj Jasminko Balenović a uloge tumače Nika Ivančić, Teo Tiani, Lino Brozić, Lara Živolić, Luka Juričić i Luka Mihovilović.

Istarska komedija nadahnuta je kultnom britanskom televizijskom serijom Allo, allo – radnja se događa za vrijeme Drugog svjetskog rata, središnje mjesto nadigravanja je oštarija, a prikazuju se avanture suživota mještana i okupacijskih snaga.

U urnebesnoj komediji koja slavi istarski dijalekt domaći ljudi Pjero, Pjerina i Bepi prisiljeni su na prividnu suradnju s okupatorom neposredno prije napada partizanskih snaga na Trst, dok se njemački pukovnik i nemilosrdni djelatnik Gestapa pokušavaju domoći pašarete – osvježavajućeg napitka pobjednika koje bi moglo pomoći Trećem Reichu da okrene rat u svoju korist.

Operacija Pašareta, odajući počast piću koje povezuje žitelje Istre svih razdoblja, klasa i političkih formacija, prikazuje istarski antifašizam u bolnom razdoblju između dva svjetska rata, okrenut na smijeh.

Zbog ograničenog broja posjetitelja ulaznice je moguće isključivo kupiti na internetskom rezervacijskom sustavu (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Učilišta u radnom vremenu:

ponedjeljak – srijeda                        10.00 – 12.00;

četvrtak – subota                             17.00 – 20.00.;

nedjelja (dan predstave)        od 18 sati

Broj posjetitelja ograničen je na 100.

GRADITELJ AVIONA U POREČU

Od ideje do uspjeha – gradnja aviona u Poreču – Prijavite se za besplatan obilazak

james bond film no time to die

KINO u Kašteliru: Ne propustite hit NO TIME TO DIE i film za djecu MOJ BRAT LOVI DINOSAURE