in

Ožujak – Mjesec pripovijedanja u Centru za nematerijalnu kulturu Istre u Pićnu

Svjetski dan pripovijedanja obilježava se svake godine 20. ožujka. Tim povodom  Centar za nematerijalnu kulturu  Istre u Pićnu  Etnografskog muzeja Istre organizira Mjesec pripovijedanja. Posjetitelje očekuju dva susreta, dva druženja s govornicama istarskih govora i dijalekata.

Prvi će se održati 8.3.2023. kada u goste dolazi Petra B. Blašković, rodom iz Pule, glumica dramskog ansambla HNK u Osijeku i interpretatorica baštine. Dramskim će monolozima ali i pripovijedanjem predstaviti svoj život i rad, a dotaknuti će se i tema  o ženama u Istri.

Drugi susret je 31.3.2023. na kojem će gostovati Evelina Rudan, rodom iz Žminja,  pjesnikinja i profesorica na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predstaviti će zbirku poezije, odnosno baladu na mahove Smiljko i ja si mahnemo te pripovijedati o svom djetinjstvu, o svom materinjem jezikuo stvarnom i nestvarnom u poeziji i životu.

Ulaz na oba događanja je slobodan.

Stoga su svi dobrodošli 8. i 31 ožujka 2023. u 18 sati na večeri druženja i pripovijedanja u Centar za nematerijalnu kulturu Istre u Pićnu.

laurus nobilis istarska sabornica gradksa knjižnica

Produžen rok prijave za natječaj “Laurus nobilis” – Knjižnica poziva sve učenike Poreštine

Foto Istarski borac Pula

Puno medalja i najveći pehar za judaše Istarskog borca na međunarodnom kupu Labinska republika