in

Pazin: „USUSRET LJETU“ – nova izložba u čast Prazniku rada

Otvorenje izložbe u Pazinu

Pazinsko Društvo likovnih stvaratelja nastavlja sa svojom bogatom izlagačkom djelatnošću novom izložbom posvećenom 1. svibnju, Prazniku rada, njegujući tako dugogodišnju tradiciju koja seže u 80-te godine prošlog stoljeća i začetke organiziranog djelovanja likovnih amatera Pazinštine.

Na ovogodišnjoj izložbi  predstavljeno je devetnaestero članova udruge s 40 radova različitih tehnika i kreativno-umjetničkih izričaja, a svima je zajednički bogati kolorit i pozitivna energija kojom zrače.

Slikari su se predstavili šarolikim viđenjem svijeta oko sebe, od apstrakcija, nezaobilaznih cvjetnih motiva do istarskih boškarina i maslina, a oni su: Ana Bakarčić, Davorka Belac, Vera Bosazzi,  Giuliana Gortan, Ivan Hekić, Vesna Komin, Ana Krajcar, Samanta Lukšić, Ljiljana Matošević Levak, Leonardo Mićanović, Draženko Pačić, Nada Putinja i Laura Ritoša.

Kompjuterskom ilustracijom predstavlja se Marko Cerovac, Zoran Kuhar fotografijom na platnu, a Ida Matijašić drvorezima. Zanimljiv spoj slikarstva i oslikane majice donosi Iva Belac. Danijela Zović pripremila je nekoliko dequpage radova posvećenih mladencima, dok se Dario Brajković na pletenoj majici i recikliranoj torbi poigrao raznobojnom dugmadi, a za najmlađe je pripremio šarene platnene sovice i mačkice.

Izložbu je predstavila i otvorila predsjednica DLS Pazin, Nada Putinja, a predstavnica Grada Pazina, Nevija Srdoč, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti, pohvalila je neumoran rad i entuzijazam DLS-a i zahvalila članovima na veselju i vedrini koje donose u Ulicu Jurine i Franine u kojoj se galerija nalazi.

Izložba „Ususret ljetu“ može se razgledati do 8. svibnja radnim danom od 10 do 12 i od 18 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, saznajemo od Darija Brajkovića iz DLS-a Pazin.

Hitna obavijest: Povlači se proizvod zbog povećane količine tropanskih alkaloida

HAK upozorava: Kolnici mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru i primorju