in

PETAK NA POREČ DOXU: Borba Darija Pulina za svog sina i dokumentarac o spašavanju morskih bića iz ralja meksičkih narkokartela

Foto Tanja Kocijančić

Petak na porečkom festivalu dokumentarnog filma donosi dva domaća filma o borbi očeva za svoju djecu koju ne viđaju. Jedan je o Porečanu, Dariju Pulinu, koji je svoje muke nakon što mu je bivša supruga odnijela sina u Srbiju, ispričao u filmu „Sine moj“. O toj će se temi večeras održati i okrugli stol u 19 sati.

Cijeli program za petak pogledajte ovdje:

17.50 off-program / film SINE MOJ

zemlja: Hrvatska

režija: Josip Pino Ružić

trajanje 43 minute

cijena ulaznice: BESPLATNO

18.30 off-program / film TAK KAK JE

zemlja: Hrvatska

režija: Arsen Oremović

trajanje 26 minuta

cijena ulaznice: BESPLATNO

19.00  OKRUGLI STOL o PRAVIMA DJECE „KUDA IDU NAŠA DJECA“

Foaje kazališta

Svakodnevno se udruzi javljaju roditelji iz čitave Hrvatske, većinom su to očevi, ali javljaju se i majke, bake, djedovi, svi oni koji su pogođeni nemogućnošću viđanja vlastitog djeteta ili unuka.

Cilj udruge je promicanje ravnopravnog roditeljstva, zaštita prava djeteta na cjelovitu obitelj, bez obzira na to žive li roditelji zajedno ili ne. Želja je da društvo razumije i učinkovito rješava probleme koji ometaju ili sprječavaju ravnopravno roditeljstvo, želimo da djeca uživaju u svome pravu na oba roditelja, osiguranom Europskom konvencijom za ljudska prava, te da državne institucije počnu raditi za djecu, a ne protiv njih.

Gosti: Arsen Oremović, Dario Pulin

20.00  film  SEA OF SHADOWS  / MORE SJENA

država: SAD

redatelj: Richard Ladkani

godina: 2019.

trajanje: 105 minuta

cijena ulaznice: 25 kuna

Predstojeća katastrofa u jednom od najspektakularnijih okruženja na Zemlji pokreće spasilačku misiju drugačiju od bilo koje druge. More sjena novi je dokumentarni film s intenzitetom holivudskog trilera iz National Geographic Documentary Filmsa i dobitnik nagrade publike Sundance. Kada meksički karteli s narkoticima i kineski trgovci drogom udruže snage kako bi branili rijetku ribu totoabu u Cortezanskom moru, njihove smrtonosne metode prijete uništenju gotovo svog morskog života u regiji, uključujući i najugroženije vrste kitova na Zemlji i svinju vaquita.

„More sjena” prati tim posvećenih znanstvenika, visokotehnoloških konzervatora, istraživačkih novinara i hrabrih tajnih agenata, kao i meksičke mornarice, koji svoje živote stavljaju u opasnost kako bi spasili posljednje preostale vaquite i izveli začarani međunarodni sindikat zločina pred pravdu.

22.00 after Dox party STEPHANIE PREKALI (HR) / DJ-set  / caffe-bar Corner

Knjiga TURIZAM U ISTRI OD DAVNINA DO DANAS – Asim Čabaravdić: „Ovo je izraz ljubavi i zahvalnosti prema istarskim vrijednim ljudima, zemlji, kamenu, moru“

POREČ: Promocija knjige ŽELJA uz glazbu i vino 9. studenog